EXCELSIOR

Speelt Feyenoord zondag tegen Excelsior een verkapte thuiswedstrijd? Zelfs trainer Excelsior regelt kaartjes voor Feyenoorders

Het stadion van Excelsior
Het stadion van Excelsior © VKSportphoto/Yannick Verhoeven
Het stadion van Excelsior voelde op 7 mei 2017 aan als Feyenoordvesting. Er zaten vooral supporters van Zuid, die zich luidkeels lieten horen. Zes jaar later is de kans op herhaling groot als Feyenoord opnieuw dichtbij de titel is. "Ik heb ook kaartjes geregeld voor mijn neven, die voor Feyenoord zijn', zegt een lachende Marinus Dijkhuizen.
Excelsior probeert met enkele maatregelen te voorkomen dat het stadion vol met Feyenoorders zit. Zo mogen alleen seizoenkaarthouders vrije tickets aanschaffen en moeten bezoekers bij binnenkomst hun identiteitskaart laten zien, die weer overeen moet komen met de naam op het aangeschafte kaartje. Maar dat is nog geen garantie dat er alleen maar supporters van de thuisclub zitten. Relaties van businessclubleden kunnen voor Feyenoord zijn, Feyenoorders kunnen via supporters van Excelsior aan kaartjes komen en veel vaste bezoekers van Excelsior zijn ook voor Feyenoord.
Trainer Marinus Dijkhuizen vindt het niet ideaal, maar gaat er laconiek mee om. "Dat zagen we al toen Feyenoord laatst in Amsterdam van Ajax won en hier Feyenoorders op de tribune zaten. Je hebt veel mensen die naar Feyenoord en Excelsior gaan. De meesten zullen zondag voor Feyenoord zijn. Dat is irritant, maar het is zoals het is."

Kaarten voor neven

"Ik heb ook kaarten geregeld voor mijn neven, zij zijn die-hard fan van Feyenoord en gaan ook naar Europese uitwedstrijden. Het is dus logisch dat zij mij op tijd inseinen om kaartjes te regelen en dat doe ik dan ook graag. Mijn neven zitten gelukkig wel aan de overkant van mijn plekje, maar iedereen vraagt kaarten. Het leeft enorm en dat is logisch. "
Zelfs de trainer van Excelsior regelt kaartjes voor Feyenoorders
Dijkhuizen en Excelsior kunnen de punten ook goed gebruiken in de degradatiestrijd. Het is nog onzeker of Marouane Azarkan, die gehuurd is van Feyenoord, op tijd hersteld is van een blessure. Hij trainde woensdag alweer mee, maar er zijn nog vraagtekens over zijn inzetbaarheid.
Feyenoord kan komende zondag kampioen worden in Kralingen als PSV een dag eerder punten laat liggen tegen Sparta. Feyenoord moet dan zelf winnen van Excelsior.