nieuws

Gedenkteken onthuld voor slachtoffers MH17

Het verongelukte vliegtuig - FotoL Fred Neeleman
Het verongelukte vliegtuig - FotoL Fred Neeleman
Bij de Vliegbasis Eindhoven wordt zaterdagmiddag een gedenkteken onthuld voor de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Van de 298 slachtoffers kwamen er zeker twaalf uit de regio Rijnmond.
Het bronzen beeld 'De Verbinding' komt bij de ingang van de vliegbasis. Het 3 meter hoge monument is een initiatief van de stichting Walk-for-298.

Leegte

Het bestaat uit cirkels met verschillende teksten die samen een wereldbol vormen. De leegte in de bol staat symbool voor de leegte die is achtergebleven bij nabestaanden.
De wereldbol rust op drie pilaren die verwijzen naar de slachtoffers, de nabestaanden en de vele hulpverleners. De sokkel is gemaakt van 298 stenen.

Onthulling

Om 16:00 uur wordt het beeld officieel onthuld door Wim van de Donk, commissaris van de Koning in Noord-Brabant, en burgemeester John Jorritsma van Eindhoven. Ook wordt twee minuten stilte gehouden.
In juli 2014 kwamen alle inzittenden van vlucht MH17 om het leven toen het toestel van Malaysia Airlines boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Er zaten 196 Nederlanders in het vliegtuig.
Van twee passagiers zijn nooit lichamelijke resten gevonden. Een van hen kwam uit Maassluis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl