nieuws

Vrijwilligers ruimen zwerfafval op tijdens Landelijke Opschoondag

Vrijwilligers maakten de Schie in Rotterdam in 2016 ook al schoon
Vrijwilligers maakten de Schie in Rotterdam in 2016 ook al schoon © Remko de Waal (ANP
Meer dan 100 duizend Nederlanders gaan zaterdag op pad voor de Landelijke Opschoondag. Ook vrijwilligers in onze regio houden hun traditionele buurtschoonmaak.
De organisator van de zestiende editie van de Opschoondag is wederom Nederland Schoon. De stichting werkt samen met bedrijven, burgers en overheid om het probleem van zwerfafval aan te pakken.
In Rotterdam zijn bijna vierhonderd acties aangemeld. Tom Kleyn van Project Schone Schie maakt met meer dan driehonderd man de Schie schoon. Hij en zijn team gaan 1,6 kilometer oever ontdoen van plastic.
Ook de Bewonersgroep Slachthuisterrein is een van de partijen die meedoen. De vrijwilligers gaan de Boezemwateren en singel in Kralingen-Crooswijk langs om al het zwerfvuil weg te halen.

Dordrecht, Schiedam en Gorinchem


Dordrecht grijpt de Opschoondag aan om meteen een hele week schoon te maken. Tijdens Dordt Schoon houden Dordtenaren door de hele stad schoonmaakacties.
In Schiedam doen onder meer Scouting BvH, wijkcentrum De Erker en bewoners van Stichting Pameijer mee met de Opschoondag.

Ook gaan gezinnen met elkaar de strijd aan om wie het meeste afval ophaalt. Degene met de meeste vuilniszakken wint en krijgt een beloning. De rest van de week steken leerlingen van meerdere Schiedamse scholen de handen uit de mouwen om de buurt op te ruimen.
In Gorinchem ontdoen wethouders Dansen en Rijsdijk Buiten de Waterpoort van zwerfvuil.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl