nieuws

Cliënten én meubels naar buiten voor Thuiszorg-campagne

1nthuiszorg27_04.cropresize.tmp.jpg
1nthuiszorg27_04.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Voor een reclamecampagne van Thuiszorg Rotterdam zijn medewerkers en cliënten op vreemde locaties vastgelegd door topfotografen Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek. Zo ook midden op het drukke Hofplein in Rotterdam.
In dertien Rotterdamse wijken werden de surrealistische kiekjes geschoten. Vanaf 11 mei zijn de foto’s op billboards in de wijken te zien. Thuiszorg Rotterdam wil met de campagne aandacht vragen voor de kleinschalige thuiszorg.
Voor de fotografen is dit een nieuw genre. “Het geeft een surrealistisch beeld. De binnensituatie halen we naar buiten, het is alsof de muren wegvallen” zegt Versluis. “Een deel van het interieur gaat van binnen naar buiten, bijvoorbeeld een bankstel of de eethoek wordt dan de fotoset”.
De fotografen hebben gezocht naar leuke cliënten en medewerkers en zochten naar meubels die goed bij de cliënt zouden passen. “De cliënt en zorgverlener moeten samen een klik hebben en een verhaal vertellen,” aldus Versluis. De relatie tussen cliënt en zorgverlener wordt daardoor benadrukt met de foto’s.
Kijk naar een verslag van Liesbeth van der Vlegel
Luister naar de reportage van verslaggever Charlotte van Keulen: