BUREAU RIJNMOND

Internet-afspraak loopt uit op mishandeling en beroving

scooter
scooter © Bureau Rijnmond
Een via internet gemaakte verkoopafspraak loopt voor een 16-jarige Vlaardinger verkeerd af. Hij wordt niet alleen beroofd maar ook mishandeld.
Het slachtoffer heeft op maandag 17 april omstreeks 20.30 uur op de Professor Jonkersweg in Rotterdam afgesproken. Dat is ter hoogte van gevangenis De Schie. Uit een zilvergrijze Volkswagen Polo die bij de jongen stopt, stappen drie mannen uit. Eén persoon blijft in de auto zitten.
De Vlaardinger krijgt klappen en de mannen gaan er vandoor met zijn tas en helm. Bovendien rijdt één van de verdachten weg op zijn blauwe Vespa Piaggio-scooter type Sprint uit 2017, met kenteken DJR 18T. De andere drie vluchten in de VW Polo richting Overschie.
Getuigen waarschuwen direct de politie. En hierdoor kan korte tijd later een 18-jarige verdachte worden aangehouden in de Donkerslootstraat in Rotterdam-Zuid. Ook de personenauto die door de berovers is gebruikt wordt in beslag genomen.
Maar het is nog onbekend wie de andere verdachten zijn. Helaas zijn er geen camerabeelden. Daarom doet de politie een oproep aan kijkers camerabeelden in de omgeving van de overval, de plek waar de verdachte is aangehouden en waar de VW Polo is gevonden, te delen met de politie. Mogelijk staan er beelden op van de andere berovers.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.