CHRISNATUURLIJK

Chris Natuurlijk van 6 mei Wat zegt de reiger?

Wat zegt de reiger?
Wat zegt de reiger? © Rijnmond
Begin je weekend zaterdag om 08:00 uur met Chris Natuurlijk die Vogelklas Karel Schot bezoekt, scholeksters telt, gedichten over de lente leest met Naaz in het Park en wilde bloemen bekijkt die strijden om de titel Nationale Bloem.
Woon je in de stad, tel dan de scholekster. In Chris Natuurlijk hoor je waarom Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek graag willen weten hoeveel scholeksters steden en dorpen als woonplaats hebben uitgekozen. Ze roepen iedereen op in het weekend van 6 en 7 mei mee te doen aan de scholekstertelling. Zie of hoor je de zwart-witte vogel met zijn lange oranjerode snavel en rode oog, geef het door op tuintelling.nl
Scholekster
Scholekster © Pixabay

Wat wordt onze nationale bloem?

Ierland heeft de klaver, België de klaproos, Oostenrijk edelweiss. Bijna ieder land in Europa heeft een nationale bloem, behalve Nederland. Binnenkort komt daar verandering in, want de Nationale Bloem Verkiezing is in volle gang. Botanicus Melitta van Bracht bespreekt in Chris Natuurlijk een paar echte Nederlandse wilde bloemen die kans maken op de titel. Eén ding is zeker, de tulp wordt het niet, die komt van oorsprong helemaal niet uit Nederland.
Muurleeuwenbek op longlist titel nationale bloem
Muurleeuwenbek op longlist titel nationale bloem © Pixabay

Op bezoek bij de vogelklas

Bij Vogelklas Karel Schot is het seizoen van de jonge vogels begonnen en zondag 7 mei is het open dag. Chris Natuurlijk gaat vast kijken naar jonge eendjes en reigers, hongerige huismusjes en de haan die ook een beetje aandacht wil. Het opvangcentrum voor wilde vogels in Rotterdam-Zuid zit in zwaar weer en kan wel wat steun gebruiken.
Piepjong vogeltje bij Vogelklas Karel Schot
Piepjong vogeltje bij Vogelklas Karel Schot © Rijnmond

Lente met Naaz

Het is lente in het Park bij de Euromast in Rotterdam. Daar hoort een dichtbundel bij - Lente - samengesteld door singer-songwriter Naaz. Chris Natuurlijk wandelt door het Park met Naaz, haar hondje Kiki en parkdirecteur Nienke van Wijk.
Parkdirecteur Nienke van Wijk en singer-songwriter Naaz met hondje Kiki en lentebundel in het Park
Parkdirecteur Nienke van Wijk en singer-songwriter Naaz met hondje Kiki en lentebundel in het Park © Rijnmond
Zaterdag 6 mei van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.