DWARSDOORRIJNMOND

Luister terug: Oud-Rotterdammer 5 mei 2023

Logo De Oud Rotterdammer
Logo De Oud Rotterdammer © De Oud-Rotterdammer
De oproepen van vrijdag 5 mei 2023.
Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos?
Elke vrijdag rond 11.20 uur vermeldt Timo Pauw van De Oud-Rotterdammer een aantal oproepen uit deze bekende gratis krant in Dwars door Rijnmond.
De eerste oproep is van Peter van Dam. Hij is op zoek naar informatie over de familie Mahler.
De familie Mahler woonde aan de Essenburgsingel in Rotterdam, nabij de laatste zijstraat in de buurt van het Centraal Station. Verder is de familie van Indonesische afkomst. De laatste informatie die Peter over hen kan geven, is dat zij later zijn verhuisd naar Amsterdam. Peter van Dam zelf is nu 83 jaar en we gaan dus even terug in de tijd; naar de jaren 50.
De volgende is een oproep van Leonard de Vos en het gaat over een afscheidsreünie voor alle oud-leden en belangstellenden van de RKSV Leonidas. De volledige naam is de Rooms-Katholieke Sport Vereniging Leonidas en het was een amateurvoetbalvereniging uit de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek in Rotterdam. Deze reünie is op Zondag 4 juni 2023 vanaf 13:00 uur
De reünie wordt gehouden in het voormalige clubgebouw aan het Erasmus pad in Rotterdam-Schiebroek. Op deze middag is er voor een ieder de gelegenheid om nog één keer bij elkaar te komen op het terrein en in het gebouw waar zoveel plezierige activiteiten en gebeurtenissen hebben plaatsgevonden zegt Leonard.
De laatste is van Aad den Outer en is een bijzondere vraag. Het gaat over een bijzondere fietsbel. Aad schrijft ons dat hij niet beter weet dat zijn vader op zijn stuur van zijn fiets een bijzondere bel gemonteerd had.
Aad heeft zich nooit afgevraagd waar die bel vandaan kwam maar onlangs is hem verteld dat die bel van een vriend van zijn vader is geweest en dat Aad zijn vader die bel als eerbetoon aan zijn vriend op al zijn fietsen gemonteerd had. We vermoeden dat, deze vriend, tijdens de 2e wereldoorlog gefusilleerd is aan de Stoopweg in Rotterdam. Echter niemand kan dit nog bevestigen dus zoeken wij onder onze luisteraars diegene die iets af weten van een fusillade aan de Stoopweg .
Reageren op de oproepjes kan via Timo@deoudrotterdammer.nl
Luister hier het fragment terug:
Oproepen vrijdag 5 mei 2023

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl