112-NIEUWS

Ontsnapte serval Hoogvliet heeft geen kittens, zoekactie kleintjes gestaakt | Dode bij schietpartij in woning Rotterdam-West

De Rösener Manzstraat is afgezet na de schietpartij
De Rösener Manzstraat is afgezet na de schietpartij © Rijnmond
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van zaterdag 6 mei.

Ontsnapte serval Hoogvliet heeft geen kittens, zoekactie kleintjes gestaakt

De serval die zaterdagochtend na twee dagen werd gevangen, heeft geen kittens. Dat laat een woordvoerder van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming desgevraagd weten. "Onderzoek heeft uitgewezen dat het dier naar schatting negen maanden oud is. En Servals zijn pas met achttien maanden geslachtsrijp." De zoektocht naar eventuele kittens is daarom gestaakt.
De gevangen serval in Hoogvliet
De gevangen serval in Hoogvliet © Politie Eenheid Rotterdam
De Serval is een wilde kat. Ze werd afgelopen donderdag door spelende kinderen gezien in het Ruigeplaatbos in Hoogvliet. Om het dier te vangen werd een zoekactie opgetuigd en werden vangkooien geplaatst. Zaterdag was er resultaat. Het dier is in beslag genomen en naar een opvanglocatie gebracht. De vermoedelijke eigenaar uit Hoogvliet heeft zich inmiddels gemeld.

Dode bij schietpartij in woning Rotterdam-Delfshaven, jongen gewond

In een huis in Rotterdam-Delfshaven is een 47-jarige man doodgeschoten. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar ter plekke overleden. Een 14-jarige jongen die ook in het huis was, is gebeten door een hond. Hij is met bijtwonden naar het ziekenhuis gebracht. De schietpartij was rond 16:00 uur in een huis in de Rösener Manzstraat, vlakbij het Visserijplein. Wat er precies in de woning is gebeurd, is niet bekend. De politie maakte rond 19:45 uur bekend dat een verdachte is aangehouden voor de schietpartij.
Lees meer:

Motorrijder zwaargewond na val op A15 bij Pernis

Op de A15 richting Europoort is een motorrijder zwaargewond geraakt nadat hij onderuit was gegaan. Onduidelijk is nog waardoor; er waren voor zover bekend geen andere voertuigen betroken bij het ongeval. De 23-jarige man kwam rond 13:30 uur ten val op parallelbaan, ter hoogte van Pernis. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Nadat de man gestabiliseerd was, is hij naar het ziekenhuis vervoerd. Het is onbekend waar de motorrijder vandaan komt.
Nadat de 23-jarige motorrijder is gestabiliseerd, wordt hij op de brancard van de ambulance gelegd
Nadat de 23-jarige motorrijder is gestabiliseerd, wordt hij op de brancard van de ambulance gelegd © MediaTV

Beeld Pim Fortuyn beklad op sterfdag, nog schoongemaakt voor herdenking

Op de 21-ste sterfdag van Pim Fortuyn is het standbeeld van de vermoorde politicus beklad, meldt Leefbaar Rotterdam op Twitter. De gemeente heeft het beeld op de Pim Fortuynplaats, bij de Korte Hoogstraat, direct schoongemaakt. Het is niet duidelijk wie de verf op het beeld heeft aangebracht.
Zaterdag om 18:06 uur is op de Pim Fortuynplaats een minuut stilte in acht genomen. Op 6 mei 2002, om 18:06 uur schoot Volkert van der Graaf Pim Fortuyn dood op het Mediapark in Hilversum. Fortuyn had kort daarvoor een radio-interview gegeven aan 3FM.
Het is nog onduidelijk waarmee het beeld is beklad
Het is nog onduidelijk waarmee het beeld is beklad © Rijnmond

Rotterdammer aangehouden na crash tegen vrachtwagen

Een 27-jarige man uit Rotterdam is vrijdag aangehouden na een ongeval op de A27 bij Oosterhout. Rond 18:50 uur reed de auto waarin hij zat met hoge snelheid over de vluchtstrook. Even verderop crashte de auto tegen een vrachtwagen. De auto vloog in brand, maar de inzittenden wisten te ontkomen. Eén van de mannen vluchtte, de andere werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij aangehouden als verdachte. De andere inzittende is niet meer aangetroffen.

Drie uithalers opgepakt in Waalhaven

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Douane drie uithalers aangehouden op een haventerrein in de Waalhaven. Het gaat om drie mannen, van wie één van 22 jaar en twee van 23 jaar. Eén van hen is eerder ook al eens betrapt als uithaler. De mannen zijn overgedragen aan de politie.
De politie doet onderzoek na het schietincident in Rotterdam-Delfshaven
De politie doet onderzoek na het schietincident in Rotterdam-Delfshaven © MediaTV

Man gewond na schietpartij in Rotterdam-Delfshaven

Bij een schietpartij aan de Hendrick Sorchstraat in Rotterdam-Delfshaven is een man gewond geraakt. Hij is aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht. Twee mannen vluchtten in een witte auto. De politie is naar hen op zoek.

Mes getrokken en gestoken bij feest in Dordrecht

Tijdens een feest in Dordrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man neergestoken. Op de Laan der Verenigde Naties kregen meerdere mensen ruzie. De dader haalde uit met een mes, waarmee hij het slachtoffer verwondde. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis. Meerdere andere mensen zijn weggevlucht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl