FEYENOORD

Podcast Feyenoord: 'Wellicht dat Gimenez door duels met AS Roma volgend seizoen nog bij Feyenoord speelt'

Santiago Gimenez met Mats Wieffer
Santiago Gimenez met Mats Wieffer © VK Sportphoto/Yannick Verhoeven
Nog één keer winnen, dan is Feyenoord voor de zestiende keer landskampioen. In een nieuwe Podcast Feyenoord gaat het uiteraard volledig over de overwinning op Excelsior, waarmee de ploeg van Arne Slot zichzelf op pole position voor het kampioenschap bracht. Ook de supervorm van Santiago Gimenez, de rentree van Quinten Timber, de rol van Justin Bijlow en de aanstaande kampioensweek komen voorbij.
Natuurlijk had Dennis van Eersel graag Feyenoord zo snel mogelijk kampioen zien worden. Maar aan de andere kant denkt hij dat het voor Feyenoord speciaal is dat het kampioenschap niet dit weekend, maar volgende week in de eigen Kuip kan worden binnengehaald. "Het was best een mooi verhaal geweest dat Feyenoord precies in deze wedstrijd op 7 mei, waar het zes jaar geleden misging, kampioen zou worden. Maar ik denk uiteindelijk dat het voor een grote groep mensen, in het eigen stadion voor vijftigduizend man met een huldiging de dag erna, het mooiste scenario is."
Dat Feyenoord volgende week kampioen kan worden, heeft het - in ieder geval vandaag - voor een groot deel aan Santiago Gimenez te danken. De Mexicaan hielp Feyenoord eigenhandig met twee goals aan een overwinning op Excelsior en is de voorbije maanden niet te stoppen. De vraag rijst dan ook: is Gimenez na dit seizoen nog wel te houden voor Feyenoord?
Van Eersel: "Als er clubs komen die hij niet voorbij kan laten gaan en waar hij heel veel geld kan verdienen, dan zal hij ongetwijfeld vertrekken. Maar ik sluit ook zeker niet uit dat hij blijft. De grote Europese clubs gaan ook nog niet voor hem komen. Die kijken naar de Europese duels met AS Roma, waarin hij het heel erg lastig had. Wellicht kunnen die wedstrijden ervoor zorgen dat hij volgend seizoen nog bij Feyenoord speelt."
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!