nieuws

Kans groot dat Sluiter speelt op Rotterdam Open

ROTTERDAM - Raemon Sluiter lijkt dit jaar van de partij te zijn bij het futuretoernooi Rotterdam Open, dat sinds vorig jaar wordt gehouden op de banen van tennisvereniging Victoria in Rotterdam Kralingen. De organisatie laat weten dat 'er een behoorlijke kans is dat hij gaat spelen'.
Vorig jaar kreeg Sluiter een wildcard van de organisatie, maar moest hij door een blessure op het laatste moment afzeggen. De week voor het toernooi bereikte Sluiter nog verrassend de finale op het grastoernooi van Rosmalen.
,,De week voor ons toernooi heeft Sluiter een hoop punten te verdedigen inderdaad," blikt organisator Flip van Betuw terug en vooruit. ,,Maar hij heeft ook al aangekondigd dat hij in Breda speelt. Dat is het futuretoernooi dat na Rotterdam op de kalender staat. Er is dus een weg vrij om ook in Rotterdam te spelen, er is een behoorlijke kans dat hij hier gaat spelen.''
Net als vorig jaar heeft het Rotterdam Open de status van een futuretoernooi. De plannen zijn dat het toernooi volgend jaar al de status van challenger zou kunnen verkrijgen. Dan is er meer prijzengeld te verdienen en zijn er meer punten op de ATP-ranglijsten te behalen. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat ook spelers met een hogere ranking naar Rotterdam komen.
Rotterdam Open wordt gehouden van 21 tot en met 27 juni en heeft een vrouwen- en mannentoernooi.