nieuws

De (Paas)-haas in Chris Natuurlijk van 31 maart

Haas
Haas
Hazen, eieren, meerkoeten, (tuin)-zoogdieren en puberdagboek in Chris Natuurlijk van 31 maart

Op zoek naar de (Paas)-haas


Het is bijna Pasen. Chris Natuurlijk gaat samen met boswachter Maurice Kruk van Natuurmonumenten op zoek naar de (Paas)-haas. In de weilanden bij Boerderij Ackerdijkse Plassen tussen Rotterdam en Delft, zijn de hazen aan het rammelen. Pasen valt vaak samen met de rammeltijd, de tijd waarin hazen zich voortplanten. De boswachter heeft ook nog een Paastip:
zoeken bij de Melkschuur in Berkel en Rodenrijs.

Alternatief voor broeden op de fontein


Meerkoeten nestelen soms op fonteinen. Ze maken hun nest het liefst ver van de oever waar ze veilig zijn voor roofdieren. Een fontein geeft houvast en drijft niet weg. Maar als de fonteinen gaan spuiten, zitten de meerkoeten, de eieren en de jongen middenin de waterstralen. De gemeente Rotterdam heeft een oplossing bedacht: meerkoetpaaltjes. Vanaf april gaat Stadsbeheer de meerkoetpaaltjes plaatsen, op plekken waar meerkoeten eerder op fonteinen hebben gebroed. Chris Natuurlijk krijgt uitleg.

Zoogdieren in de tuin van Chris Natuurlijk


In de tuin van Chris Natuurlijk afgelopen winter geen eieren , maar wel een wildcamera om te kijken welke dieren er daar rondscharrelen. Want ook de tuin van Chris Natuurlijk doet mee aan het Zoogdieronderzoek in Rotterdamse tuinen dat in mei 2018 klaar zal zijn.

Dagboek van een puber


vertelt in Chris Natuurlijk over
, waarin de Rotterdamse schrijver fragmenten uit zijn dagboek uit 1996 van commentaar voorziet. In het dagboek is De Jong een puber die de overgang maakt van de basis- naar de middelbare school.

Ei, ei.


"Twee eieren liggen wat te mijmeren in de klei als er een poppenkast komt aanlopen." Zo begint
van Harriët van Reek en Geerten ten Bosch. Chris Natuurlijk blikt vooruit op de
zaterdagmiddag 31 maart in Villa Augustus in Dordrecht.

Over Chris Natuurlijk


Waar hoor je over mooie parken, goede boeken of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl