nieuws

Hardhandig in de boeien om ontsnapte hond

arrestatie.cropresize.tmp.jpg
arrestatie.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het loslopen van een hond is Herman van Bruggen uit Hendrik-Ido-Ambacht op een hardhandige arrestatie en een drie uur durend verblijf in een politiecel komen te staan.
DOOR THIJS BLOM
Boris gaat er kwispelend vandoor, als Radio Rijnmond aanbelt bij de familie Van Bruggen in Hendrik-Ido-Ambacht. De zwarte cockerspaniel wordt door de zoon Lennart weer weer binnen gehaald.
Gelukkig rijdt er dit keer geen busje van Toezicht door de Dorpstraat. Afgelopen vrijdag gebeurde dat wel. En er gebeurde nog veel meer. Herman van Bruggen ziet nu nog bont en blauw.
Samen met echtgenote Celeste kwam hij terug van boodschappen doen. Boris glipte bij thuiskomst de deur uit en werd op het plantsoen voor hun woning opgemerkt door twee toezichthouders. Het duo wilde de familie meteen op de bon slingeren wegens het los laten lopen van de hond.
De familie vond dat onzin en Herman weigerde om identiteitspapieren te laten zien. Tijdens het uitschrijven van de bon pakte de boze bewoner de pen van de gemeentelijke toezichthouder af. Die besloot toen om de politie te bellen.
Na een kort gesprek kreeg Herman van Bruggen te horen, dat hij mee moest naar het bureau. Omdat hij dat niet wilde besloten de agenten hem te overmeesteren. Zes agenten sloegen hem in de handboeien, om hem daarna af te voeren. Op het politiebureau in Dordrecht zat hij drie uur vast. Na verhoor werd de Ambachter door een rechercheur naar huis gebracht.
De familie vindt het politieoptreden buiten alle proporties en dient een klacht in. De politie Zuid-Holland-Zuid betreurt het dat de zaak zo geëscaleerd is, maar zegt dat dat te wijten is aan het gedrag van de arrestant. De officier van justitie moet bepalen hoe de zaak wordt afgehandeld.
foto's van de familie Van Bruggen
Luister naar een verslag van Thijs Blom
by

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl