112

Schoten gehoord in Rotterdam-Delfshaven, politie vindt kogelhulzen

De politie vond kogelhulzen bij de Rosenveldtstraat in Rotterdam-Delfshaven
De politie vond kogelhulzen bij de Rosenveldtstraat in Rotterdam-Delfshaven © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van woensdag 10 mei.

Schoten gehoord in Rotterdam-Delfshaven, politie vindt kogelhulzen

Rond 20.45 uur zijn schoten gehoord in de Rosenveldtstraat in Rotterdam-Delfshaven. Er zijn meerdere kogelhulzen gevonden op straat, meldt de politie. Mogelijk ging aan de schietpartij een ruzie vooraf. In ieder geval twee jongens zouden zijn weggerend. Zij zijn nog spoorloos. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De politie is bezig met een grote zoekactie in de buurt.

Betrapte uithalers hadden 129 kilo coke bij zich

Vier Rotterdammers die afgelopen weekend werden opgepakt voor het uithalen van drugs blijven twee weken langer vastzitten. Eén van hen is al eerder betrapt bij een uithaalactie. De mannen hadden 129 kilo cocaïne bij zich toen ze in de Waalhaven werden ontdekt. Ze gooiden de drugs in boodschappentassen over een hek. Bij hun vlucht reden ze zichzelf vast in een doodlopende straat en konden ze worden aangehouden.

Minderjarigen die explosief plaatsten in Van Speykstraat maand langer vast

De twee minderjarigen die op 27 april werden gesnapt toen zij een explosief plaatsten in de Van Speykstraat in Rotterdam, blijven nog zeker een maand vastzitten. De jongens van 14 en 15 jaar oud werden op heterdaad betrapt door agenten die live meekeken met camera's in de stad. Op die plek waren eerder die week ook al meerdere explosies en een beschieting geweest. De politie is voor het onderzoek naar de twee nog wel opzoek naar meer tips.
Een explosievenverkenner onderzoekt het verdachte pakket voor het appartementengebouw aan de Van Speykstraat
Een explosievenverkenner onderzoekt het verdachte pakket voor het appartementengebouw aan de Van Speykstraat © MediaTV

Politie achtervolgt auto vanuit Barendrecht; bestuurder rijdt in op agenten en wordt neergeschoten

Een agent van de Rotterdamse politie heeft op een vluchtende automobilist geschoten, die in een woonwijk in Den Hoorn na een achtervolging op meerdere agenten inreed. De achtervolging begon op de A15 bij Barendrecht. De bestuurder viel op door 'asociaal rijgedrag', zo laat de politie weten. De bestuurder van de Franse auto negeerde een stopteken en gaf vol gas.
Hoe het nu gaat met de neergeschoten bestuurder is niet duidelijk. De eerste berichten zijn niet goed. Een traumahelikopter is op De Gantel in Den Hoorn geland om eerste hulp te verlenen. De Fransman is inmiddels naar het ziekenhuis gebracht.
De Franse auto aan De Gantel in Den Hoorn
De Franse auto aan De Gantel in Den Hoorn © Regio15

Vrachtwagen raakt van N214, weg tijdelijk afgesloten

De N214 tussen de N3 bij Papendrecht en de A27 ten oosten van Noordeloos is in beide richtingen afgesloten. Een vrachtwagen raakte er vanmiddag van de weg en werd niet veel later geborgen. Tussen Ottoland en afrit Bleskensgraaf was de vertraging om 15:00 uur bijna een halfuur.

Politie vindt vuurwapen in woning Rotterdam-Zuid

In een woning aan de Rosestraat in Rotterdam-Zuid heeft de politie vannacht een vuurwapen gevonden. Die kwamen ze op het spoor na een melding van bedreiging. Het wapen werd gevonden tijdens het doorzoeken van de woning. Een Rotterdammer van 17 is aangehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl