nieuws

Brandweer protesteert tegen bezuinigingen

nbrandweeractie26_04.Copy.02.cropresize.tmp.jpg
nbrandweeractie26_04.Copy.02.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Een kleine honderd brandweerlieden demonstreerden maandagmiddag voor het Stadhuis in Rotterdam tegen de bezuinigingsplannen op de brandweer. 
's Middags kwamen de burgemeesters van alle gemeenten van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bij elkaar om te praten over de bezuinigingsmaatregelen. Vier en een half miljoen euro moet er worden bezuinigd. In grote lijnen zijn de maatregelen al bekend. Zo worden er kleinere teams ingezet bij kleine branden; een aantal kazernes moet fuseren en er wordt bezuinigd op personeel door natuurlijk verloop.
De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft het plan voor de bezuiningen voorbereid. Nu is het de beurt aan de burgemeesters om zich uit te spreken. Ondanks alle bezuinigingen, garandeerde burgemeester Aboutaleb de demonstranten "dat de veiligheid van burger en brandweerman gewaarborgd blijft en dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen".
De directeur van de Veiligheidsregio Don Berghuijs voegde er aan toe dat bezuinigingen nodig zijn vanwege de financiële crisis. Ook zei hij dat door een veiliger manier van bouwen en goede preventie door rookmelders, er minder branden te verwachten zijn.
In juni valt het definitieve besluit over de bezuinigingen.