nieuws

'Lantaarnpalen eind van de week weer op de stoep'

napelshof3.cropresize.tmp.JPG
napelshof3.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De verkeerd geplaatste lantaarnpalen in de Rotterdamse wijk Oosterflank moeten aan het eind van deze week weer netjes op de stoep staan. Dat heeft de deelgemeente Prins Alexander maandag laten weten.
De deelgemeente heeft geen enkel idee waarom de lantaarnpalen niet zijn verplaatst. De lantaarnpalen zijn op veel plaatsen nu zo'n meter van de stoep vandaan en veroorzaken gevaarlijke situaties. Sommige lantaarnpalen zijn al flink beschadigd geraakt door aanrijdingen van auto's tegen de palen aan. De gemeente gaat nu voorlopig de palen goed markeren met veiligheidsborden zodat de palen in het donker beter opvallen.

'Oorzaak ligt niet bij Eneco'

Het energiebedrijf Eneco dat eigenaar is van de lantaarnpalen zegt nooit een opdracht te hebben gekregen van de gemeente om de palen te verplaatsen. De schuld van deze 'stommiteit', zoals omwonenden het omschrijven ligt dus bij de gemeente. Die zegt op haar beurt dat de afdeling Gemeentewerken Rotterdam verantwoordelijk is voor de verplaatsing van de palen. Gemeentewerken wilde vandaag niet reageren.
De SP in de gemeenteraad van Rotterdam heeft vragen gesteld aan het college van B&W over hoe deze situatie zo heeft kunnen ontstaan. Ze vinden dat Rotterdam zo letterlijk en figuurlijk voor paal staat.
Kijk naar de reportage van verslaggever Justus Cooiman: