DORDRECHT

Soap rond rioolkast in Dordt nadert het eind, na vijf jaar strijd wordt-ie verplaatst

© RTV Dordrecht
De laatste aflevering van de soap rondom een rioolgemaal in Dordrecht lijkt aanstaande. Volgende week start de gemeente aan de Hazelaarlaan met de werkzaamheden om het gemaal, na bijna vijf jaar strijd, te verplaatsen naar de iets verderop gelegen Dubbelsteynlaan Oost.
In oktober 2018 werd de rioolkast van het gemaal pal voor het raam van een nieuwbouwwoning geplaatst. De bewoonster wist niet wat ze zag en belde de gemeente. Toenmalig wethouder Marco Stam erkende dat er iets mis was gegaan en beloofde dat de kast binnen een paar dagen weg zou zijn. Dat heeft 'ietsje' langer geduurd, meldt RTV Dordrecht.
De kast werd vervangen door een lager exemplaar (foto), Omdat de gemeente Dordrecht becijferd had dat verplaatsing van het gemaal een half miljoen euro kost en dat te duur vond moest de bewoonster tot twee keer toe naar de rechter om de gemeente tot actie te dwingen. Ze werd in het gelijk gesteld en de rechter bepaalde in februari 2022 dat het gemaal voor het eind van vorig jaar weg moest zijn.
Omdat dat niet gebeurde bepaalde de rechter in een nieuwe zaak dat het gemaal voor september dit jaar weg moet zijn. Dat lijkt nu te gaan lukken. Bewoners zijn per brief op de hoogte gebracht van de werkzaamheden, die komende maandag beginnen. Over twee maanden moet het gemaal verplaatst zijn en is de bewoonster verlost van de kast bij haar voortuin.
Dit verhaal komt van onze mediapartner RTV Dordrecht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl