LANSINGERLAND

Grote brand caravanstalling Bleiswijk onder controle, alle caravans en campers verwoest

De gitzwarte rookwolken zijn tot in de verre omtrek van Bleiswijk te zien
De gitzwarte rookwolken zijn tot in de verre omtrek van Bleiswijk te zien © MediaTV
De brandweer is de hele nacht van woensdag op donderdag bezig geweest met het nablussen van de brand in een loods die dient als caravanstalling aan de Anjerweg in Bleiswijk. De brand brak woensdagavond rond 19:30 uur uit. Pas na enkele uren blussen was het inferno onder controle.
Niemand raakte gewond, maar de schade is groot. Alle driehonderd campers en caravans die in de stalling stonden zijn verwoest. Alleen een paar buiten de loods geparkeerde campers lijken de vlammenzee overleefd te hebben. De politie en brandweer doen onderzoek naar de oorzaak. Het is niet duidelijk hoeveel brandstof er in de gasflessen in de keukentjes van de caravans en de dieseltanks van de uitgebrande campers zat.
De hele avond was er een dikke, zwarte rookpluim tot in de verre omgeving van de brand te zien. In de wijde omtrek sloegen roetdeeltjes neer. De brandweer rukte met veel blusvoertuigen uit om het vuur te bestrijden. De brandweerlieden probeerden met man en macht te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar omliggende kassen. Dat is gelukkig gelukt.

'Ramen dicht'

Mensen in de buurt van de brand kregen een NL Alert met het advies om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten. Burgemeester Van de Stadt van Lansingerland kwam persoonlijk poolshoogte nemen op de plaats des onheils aan de Anjerweg in Bleiswijk.
De getroffen stalling is onderdeel van de landelijke keten Stalling31 van caravanstallingen. Volgens de website van Stalling31 is het bedrijf met bijna 11 duizend klanten de grootste caravanstallingsbedrijf in Nederland.
Bezorgde omwonenden kijken naar de immense rookpluim boven de caravansstalling
Bezorgde omwonenden kijken naar de immense rookpluim boven de caravansstalling © MediaTV
De grote brand in Bleiswijk
De grote brand in Bleiswijk © Rijnmond