POLITIE

Bestuurder rijdt in op agenten en wordt vervolgens in zijn buik geschoten

De Franse auto aan De Gantel in Den Hoorn
De Franse auto aan De Gantel in Den Hoorn © Regio15
Er komen twee onderzoeken naar de gebeurtenissen van woensdagmiddag, waarbij een wilde achtervolging van een auto vanaf de A15 bij Barendrecht eindigde met het neerschieten van de bestuurder in Den Hoorn. De 25-jarige Algerijnse bestuurder zou tijdens zijn aanhouding in een woonwijk met zijn Jeep ingereden zijn op agenten, waarop gericht geschoten werd.
De Algerijn werd in de buik geraakt. Hij ligt in het ziekenhuis en zijn toestand is stabiel, zo meldt justitie een dag later.

Poging tot doodslag

Bij het inrijden op de politie raakte een agent gewond, reden voor justitie om de man te verdenken van poging tot doodslag. Een van de onderzoeken is daarom gericht op het in kaart brengen van wat er voor de achtervolging is gebeurd.
Omdat Den Hoorn in het werkgebied van de politie van Den Haag ligt, zal dit korps de handelswijze van de Algerijn in kaart proberen te brengen.
Een belangrijke vraag voor de Haagse recherche om te beantwoorden is de route die de bestuurder in de grijze Jeep met Frans kenteken heeft afgelegd voordat de Rotterdamse politie hem op de A15 bij Barendrecht zag rijden. De man vertoonde gevaarlijk rijgedrag en gaf bij het stopteken van de politie vol gas, waarna de kilometerslange achtervolging begon.

Vuurwapengebruik politie

Het tweede onderzoek gaat over het vuurwapengebruik van de Rotterdamse agent. Als iemand gewond raakt of erger nog, komt te overlijden door een politiekogel, dan start de Rijksrecherche altijd een onderzoek naar het optreden van de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl