LOKAAL

RTV Lansingerland, WOS, SCHIE en OPEN genomineerd voor Lokale Media Awards

Opnames van 'Bedankt voor de Bloemen' in Vaticaanstad
Opnames van 'Bedankt voor de Bloemen' in Vaticaanstad © RTV Lansingerland
Vier lokale omroepen uit de regio zijn genomineerd voor de Lokale Media Awards. In totaal hebben de WOS, SCHIE, RTV Lansingerland en OPEN Rotterdam in verschillende categorieën zeven nominaties in de wacht gesleept.

Video

Onder meer de serie 'Bedankt voor de Bloemen', van RTV Lansingerland, die vorige maand nog bij Rijnmond te zien was, maakt kans op een prijs. 'Bedankt voor de Bloemen' gaat over de bloemenpracht in Vaticaanstad, elk jaar met Pasen. Piet van der Burg uit Lansingerland is als hoofdarrangeur verantwoordelijk voor die bloemenzee. De jury van de Lokale Media Awards noemt het een professioneel gemaakte productie. "En een prachtig voorbeeld van een lokale omroep die de potentie van de eigen regio buiten de eigen grenzen ziet en goed uitwerkt."
RTV Lansingerland neemt het met deze productie op tegen een andere regiogenoot: OPEN Rotterdam. De serie 'Expeditie010' wordt door de jury geprezen: "De manier waarop de urbane natuur op een vermakelijke en duidelijke manier wordt vertaald naar jongeren is ‘gruwelijk’. Met een extra compliment voor de presentator wiens enthousiasme aanstekelijk werkt."
Ook de lokale omroep van Venlo is genomineerd, met de productie 'From Venlo to Venlo'.

Audio

In de categorie 'Audio' is onder meer de WOS genomineerd, met de 'WOS50': een top 50 met liedjes uit of over de regio. De jury noemt het ‘geen opgepoetste commerciële muziekproductie, maar aandacht voor muziek uit de omgeving. Gepassioneerd, rauw, lokaal en daarmee van een ongelofelijke schoonheid.’ De WOS neemt het in deze categorie op tegen de Omroep Organisatie Groningen (OOG) en ZO!34.

Innovatie

OPEN Rotterdam maakt ook kans in de categorie Innovatie. Het item 'Algoritme in Rotterdam' is genomineerd. "Een complex maatschappelijk thema wordt op een aantrekkelijke manier vertaald naar het grote publiek. Vooral de innovatieve samenwerking wordt geprezen.". De Rotterdamse lokale omroep neemt het op tegen ZFM Zoetermeer en De Orkaan.

Presentatietalent

Jelle Gardien (WOS), Lauren Verburgh (OPEN Rotterdam) en Tara Boxman (SCHIE) zijn de regionale genomineerden in de categorie presentatietalent. Zij nemen het op tegen presentatoren van Den Haag FM, Omroep Organisatie Groningen en Streekomroep West-Friesland.
De winnaars worden op 9 juni bekend gemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl