nieuws

Classicrace-zeilstudenten vissen Noordzeeplastic op

434 studenten van de zeilrace of the classics vissen aan boord van hun twee- en driemasters, gaandeweg naar zo'n Noordzee 300 ton drijfafval en -plastics vor de recycling
De jubileumversie van de traditionele Race of the Classics-zeilrace naar Groot Brittanië en terug, staat voor de 434 deelnemende hogeschool en universiteitsstudenten deze 30 ste keer in het teken van Noordzeeplastic vissen.
Voor deze speciale 'fishing for litter'-editie heeft elk team aan boord van de 20 twee en driemasters een zogeheten Big Bag oftewel een grote puinzooizak mee.
In de komende 6 race-dagen hopen de studenten-teams dan gezamenlijk zo'n 300 ton plastics en ander drijfvuil van het Noordzeeoppervlak te kunnen zeven, waarna de rommel eenmaal uitgeladen bij het finish- en eindstation Beverwijk een nieuw gerecycled leven zal worden gegeven.
Vloggende vlaggenist Jack Kerklaan zwaait het bonte gezelschap milieubewuste nerds, zelfbedruipende studenten en stufi's van de Veerhaven- en Maaskade uit voor een naar wij hopen behouden maar vooral schone vaart

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl