CHRISNATUURLIJK

Lekker drijven in Chris Natuurlijk van 13 mei

Drijvende installatie van Kunlé Adeyemi in de vijver van het Nieuwe Instituut
Drijvende installatie van Kunlé Adeyemi in de vijver van het Nieuwe Instituut © Rijnmond
Begin je weekend zaterdagochtend om 08:00 uur met Chris Natuurlijk en een bezoek aan de drijvende bouwwerken in de vijver van het Nieuwe Instituut, een lesje in ecologisch tuinieren, boekentips voor Moederdag en een oproep om Spaanse jachthonden te redden.
Chris Natuurlijk gaat lekker drijven in Waterstad Rotterdam. De tentoonstelling in het Nieuwe Instituut (HNI) in Rotterdam laat zien hoe we kunnen samenleven met en zelfs óp het stijgende water. Vooral het drijvende paviljoen van de Nigeriaanse architect Kunlé Adeyemi in de vijver is een blikvanger. Maar…… wat vinden de vissen ervan of de meerkoeten? HNI profileert zich als zoöp en houdt bij de inrichting van de tentoonstellingen serieus rekening met de belangen van alle levende wezens. Omdat het drijvende paviljoen invloed heeft op de ecologie van de vijver is bijvoorbeeld een installatie te zien van Thijs de Zeeuw, waarbij bezoekers het perspectief van de vissen kunnen ervaren.
Ook met de meerkoet in de vijver van het Nieuwe Instituut wordt rekening gehouden
Ook met de meerkoet in de vijver van het Nieuwe Instituut wordt rekening gehouden © Rijnmond

Tussen het onkruid met stadsdokter Rini Biemans

Het is Parkenmaand in Rotterdam en Chris Natuurlijk gaat met Rini Biemans op pad door Park 1943 in Rotterdam-West. De ‘stadsdokter’ wil de natuur en de mensen in de stad genezen door op een ecologische manier te tuinieren. In de perken van Park 1943 in Bospolder-Tussendijken in Rotterdam-West brengt hij zijn ideeën in de praktijk. In de Parkenmaand kan iedereen op woensdag en vrijdag met Rini mee op excursie.
Rini Biemans in een van de drie ecologische perken in Park 1943 in Rotterdam-West
Rini Biemans in een van de drie ecologische perken in Park 1943 in Rotterdam-West © Rijnmond

Boekentips voor Moederdag

Verras je moeder met een ontbijtje op bed, een vaasje zelfgeplukte bloemen en een leuk boek. Boekenman Gert-Jan van Rietschoten komt in Chris Natuurlijk met boekentips voor Moederdag.
Moederdag
Moederdag © Pixabay

Red de galgo's

Schrijfster Felicita Vos zet zich al jaren in voor het welzijn van dieren. In Chris Natuurlijk doet ze een oproep om haar te helpen met haar actie om Galgo’s te redden. In Spanje worden ieder jaar duizenden honden van dit ras gefokt voor de jacht en hazenrennen. De honden die niet meer presteren worden afgedankt. Bij aankoop van haar recente roman Tussen zwarte vlinders doneert Felicita uit eigen zak vijf euro aan Galgo's del Sur, een Spaanse organisatie die afgedankte honden opvangt en verzorgt. Zelf een bedrag doneren mag ook met dit betaalverzoek. Op Moederdag maakt de schrijfster het ingezamelde bedrag over.
Galgo
Galgo © Pixabay
Zaterdag 13 mei van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.