Tweede arrestatie voor belagen homo's Dordrecht

De politie heeft woensdagochtend een 16-jarige jongen opgepakt voor de bedreiging en mishandeling van twee mannen in Dordrecht afgelopen weekend. Het is de tweede verdachte die is aangehouden voor het anti-homo-geweld. Maandag werd er al een 14-jarige jongen aangehouden.

De slachtoffers zouden via de homo-ontmoetingsapp Grindr een date hebben, maar deze pakte anders uit omdat ze in de val waren gelokt.

Een 28-jarige Dordtenaar had op zaterdagavond bij een voetbalvereniging bij de Smitsweg afgesproken en liep met zijn date, waarvan het slachtoffer dacht dat hij rond de twintig jaar oud was, een stukje door het park. Bij een parkeerterrein dat verscholen ligt tussen de bomen, doken ineens zestien jongens op die hem schopten en sloegen.

Een tweede man die een dag later een afspraak had gemaakt op de Dordtse Schenkeldijk via de datingapp, ontkwam op het nippertje aan onbekende belagers. Beide mannen hebben inmiddels aangifte gedaan tegen de jongens.

Beide verdachten komen uit Dordrecht en zitten vast. De politie gaat ervan uit dat de aangehouden jongens onderdeel zijn van een grotere groep en verwacht dan ook meer aanhoudingen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dordrecht anti-homogeweld Dordrecht
Deel dit artikel: