112-NIEUWS

Burenruzie in Zevenkamp loopt uit de hand | Politie neemt maatregelen in Spangen en Vreewijk na explosies

Ravage na aanrijding Dordtsestraatweg Rotterdam-Zuid
Ravage na aanrijding Dordtsestraatweg Rotterdam-Zuid © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van zaterdag 13 mei.

Burenruzie in Zevenkamp loopt uit de hand

Een burenruzie aan de Aar in Rotterdam-Zevenkamp is zaterdagavond zodanig uit de hand gelopen dat de politie drie mensen heeft aangehouden. Volgens ooggetuigen heeft een van de buren een mes naar de ander gegooid. Ook zou er een steigerbuis door een raam heen zijn gegooid.

Politie neemt maatregelen in Spangen en Vreewijk na explosies

De politie neemt zichtbare en onzichtbare maatregelen na de twee explosies van afgelopen nacht aan de Bilderdijkstraat in Spangen en aan de Olmendaal in Vreewijk.
Wat de maatregelen precies zijn maakt de politie niet bekend. Wel is het duidelijk dat er in de wijken extra gesurveilleerd gaat worden.
Vooralsnog ziet de recherche geen connectie met eerdere explosies in de stad. Al valt dat nog niet met zekerheid te zeggen omdat de onderzoeken zich nog in het beginstadium bevinden.

Barbecue zet huis vol rook

Hulpdiensten zijn zaterdagavond uitgerukt voor een woning aan de Gerdesiaweg in Rotterdam-Kralingen die vol rook stond. Ter plaatse bleek dat bewoners van de woning op het balkon aan het barbecueën waren en dat de rook de woning in was getrokken. Hulpdiensten zijn daarna weer vertrokken.

Vijf aanhoudingen bij grote controleactie

Vijf personen zijn vrijdagavond aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol, poging tot diefstal van een scooter en voor een openstaande boete. Dat gebeurde bij een jeugd- en overlastactie op een aantal metrostations en bekende overlastlocaties in het werkgebied van de politie eenheid Oude Maas en Nissewaard.
Bij de actie van politie, RET en jeugd-BOA’s van Nissewaard zijn 50 processen-verbaal opgemaakt, onder meer voor reizen zonder vervoersbewijs en baldadigheid.
Op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse heeft de politie diezelfde avond ook een 31-jarige man uit Vlaardingen aangehouden voor poging tot doodslag. Hij reed na een verdachte situatie in op een agent. Hij was ook in het bezit van verdovende middelen.

Ravage na aanrijding met meerdere auto's

Bij een aanrijding op de Dordtsestraatweg in Rotterdam-Zuid zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mensen gewond geraakt. Bij het ongeluk waren zeker vier auto's betrokken. De ravage na de aanrijding was enorm.
De weg lag bezaaid met brokstukken. Volgens getuigen zou een van de betrokken auto's met hoge snelheid aan zijn komen rijden. Hoe het met de gewonden gaat is onduidelijk.

Gewonde en arrestatie bij steekpartij

Bij een steekpartij in Rotterdam-Zuid is in de nacht van vrijdag op zaterdag iemand gewond geraakt. De steekpartij was op de Katendrechtse Lagedijk en volgde volgens de politie op een ruzie in een café. Het slachtoffer is een 59-jarige Rotterdammer. Kort na de steekpartij kon de politie een verdachte aanhouden. Dat is een 34-jarige Rotterdammer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl