DE VERDIEPING

Gerda, Henk en Nick leven voor Feyenoord: 'Alsof je getrouwd bent met een kerel waar je niet van afkomt'

Gerda, Henk en Nick leven voor Feyenoord
Gerda, Henk en Nick leven voor Feyenoord © Rijnmond
Het kampioenschap kan Feyenoord niet meer ontglippen. "Maar als je zoiets zegt, is dat de goden verzoeken!" Maak kennis met Gerda, Henk en Nick. Zij vertellen in 'De Verdieping' waar de onvoorwaardelijke liefde vandaan komt. "Echt, geen grapjes morgen tegen Go Ahead. Je moet er toch niet aan denken dat Feyenoord uiteindelijk kampioen wordt in... Emmen?!"
Gehuld in Feyenoordshirt, sjaal en gelukspet stormen ze de studio binnen. En na een aarzelende start (zo'n studio is toch best spannend) barsten ze los over hun liefde voor Feyenoord, het verdriet in mindere periodes, trouwen in De Kuip, het maken van een Feyenoord-roos en drie dikke duimen voor de huidige trainer van Feyenoord, Arne Slot. "Slot is god" valt onvermijdelijk.

De 12e man

Alle drie komen ze tot een heldere conclusie: Feyenoord kent eigenlijk als enige club écht de 12e man. In goede tijden en in slechte tijden. "Het is alsof je met een kerel getrouwd bent waar je niet van afkomt" zegt Gerda in onvervalst Rotterdams.
Heb je de uitzending van De Verdieping op Radio Rijnmond gemist en ben je benieuwd waar hun clubliefde vandaan komt? Luister dan hieronder:
Gerda, Henk en Nick over hun Feyenoord
Of beluister het gesprek als podcast: klik op een van onderstaande links en abonneer je op 'De Verdieping met Ruud de Boer', waar je nog veel meer mooie gesprekken met bijzondere regiogenoten kunt vinden!