112

Nabestaanden bij onderzoek naar fataal ongeluk op A15

De politie is bezig met onderzoek naar het fatale ongeluk op Tweede Kerstdag op de Groene Kruisweg
De politie is bezig met onderzoek naar het fatale ongeluk op Tweede Kerstdag op de Groene Kruisweg © MediaTV
De politie heeft vannacht bij Rotterdam-Charlois aanvullend onderzoek gedaan naar een fataal verkeersongeluk op Tweede Kerstdag, vorig jaar. Daarvoor werd ook een deel van de A15 afgesloten.
Bij de botsing kwamen drie mensen om het leven: een 36-jarige man uit Helmond, een vrouw van 35 jaar uit Spijkenisse en haar dochter van 7 jaar oud.
Justitie liet vrijdag al weten dat het niet gaat om een reconstructie van het ongeluk. "In zo'n geval worden alle omstandigheden zo precies mogelijk nagebootst, dat is nu niet het geval", liet een woordvoerder weten. De politie ging na of de detectielussen op de plek van het ongeluk goed werken. Zo kan worden bepaald hoe hard de verdachte reed die op de auto van de slachtoffers botste.
Voor de analyse vannacht was de parallelbaan van de A15 afgesloten tussen knooppunt Vaanplein en de afrit Rhoon. De politie zette agenten in die speciaal getraind zijn om snel te kunnen rijden. Zonder in detail te treden zei een woordvoerder dat er ook nabestaanden bij de reconstructie aanwezig waren. De verdachte was er niet.

Veel te hard

Het Openbaar Ministerie meldde eerder dat de automobilist op het stuk waar 50 mag worden gereden een snelheid had van zeker 133 kilometer per uur. Dat gebeurde op basis van de detectielussen in het wegdek.
Een snelheidsdetectiesysteem zeshonderd meter van de plek van het ongeluk registreerde zelfs een snelheid van 176 kilometer per uur. De man had bovendien drie keer meer gedronken dan toegestaan.
De verdachte raakte zelf zwaargewond bij het ongeluk. Hij zegt zich niks van het ongeluk te kunnen herinneren. Bij de rechter zei zijn advocaat dat de chauffeur grote spijt heeft.
De volgende procesdag is 20 juni, maar de zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl