FEYENOORD KAMPIOEN

Politie: ruim 100 aanhoudingen, agent te paard gewond en waterkanon ingezet

Tot nu toe dertig aanhoudingen bij kampioensfeest Feyenoord
Tot nu toe dertig aanhoudingen bij kampioensfeest Feyenoord © Flashphoto
De politie heeft rondom het kampioensfeest van Feyenoord tot nu toe ruim honderd aanhoudingen verricht. Rond middernacht werden de mobiele eenheid en een waterwerper ingezet om de omgeving van de Hofpleinfontein gereed te maken voor de huldiging van maandag.
Tot laat in de avond waren er in de binnenstad van Rotterdam tienduizenden mensen op de been vanwege het kampioenschap van Feyenoord. De stad loopt inmiddels langzaam leeg, maar niet iedereen is van plan te vertrekken.
In het centrum van de stad werd op meerdere plekken zwaar vuurwerk afgestoken. Rondom de Hofpleinfontein verzamelden zich vele duizenden mensen. Op verreweg de meeste plekken was het een groot feest. Verspreid door het centrum van Rotterdam heeft de politie inmiddels honderd aanhoudingen verricht.
De 'supporters' zijn aangehouden voor het afsteken van vuurwerk, belediging, drugsbezit, discriminatie, dronkenschap en niet luisteren naar de politie.
Een agent te paard is in de middag gewond geraakt toen haar paard op hol sloeg. Op de Meent schrok het dier van de knal van vuurwerk en botste vervolgens op een auto. De ruiter viel van haar paard en is met meerdere verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Het paard raakte lichtgewond. Op de Coolsingel ter hoogte van de Koopgoot heeft de politie korte tijd een waterkanon ingezet.
Supporters waren massaal naar Rotterdam gekomen om de kampioenswedstrijd Feyenoord - Go Ahead Eagles op grote schermen te bekijken. De doelpunten van Feyenoord zorgden voor enorme vreugde. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los.
De Hofpleinfontein staat bomvol feestende Feyenoord-supporters
De Hofpleinfontein staat bomvol feestende Feyenoord-supporters © MediaTV
Het was erg druk in de binnenstad. Rotterdam waarschuwde fans die het kampioenschap willen vieren om niet meer naar de Coolsingel, het Hofplein en Stadhuisplein te komen. Vanavond zijn iconische gebouwen in Rotterdam rood-wit verlicht om het kampioenschap van Feyenoord te vieren.
De stad moet zo snel mogelijk leeg zijn. De voorbereidingen voor de huldiging gaan beginnen. De gemeente roept de mensen op de binnenstad te verlaten.