nieuws

14-jarige blijft vastzitten voor anti-homogeweld Dordrecht

Datingapp Grindr
Datingapp Grindr
De 14-jarige jongen die is opgepakt voor bedreiging en mishandeling van twee mannen in Dordrecht afgelopen weekend, blijft nog zeker twee weken vast zitten. Dat besloot de rechter-commissaris in Rotterdam donderdag.
De Dordtse jongen zit in volledige beperking. Dat betekent dat hij met niemand contact mag hebben, behalve met zijn advocaat en ouders. Woensdag werd ook een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
De jongens worden ervan verdacht dat ze samen met een groep andere jongens twee mannen via de homo-ontmoetingsapp Grindr in de val hebben gelokt. De slachtoffers zouden een date hebben, maar dat pakte anders uit dan verwacht.
Een 28-jarige Dordtenaar had op zaterdagavond bij een voetbalvereniging bij de Smitsweg afgesproken en liep met zijn date, waarvan het slachtoffer dacht dat hij rond de twintig jaar oud was, een stukje door het park. Bij een parkeerterrein dat verscholen ligt tussen de bomen, doken ineens zestien jongens op die hem schopten en sloegen.
Een tweede man die een dag later een afspraak had gemaakt op de Dordtse Schenkeldijk via de datingapp, ontkwam op het nippertje aan onbekende belagers. Beide mannen hebben inmiddels aangifte gedaan tegen de jongens.
De politie gaat ervan uit dat de aangehouden jongens onderdeel zijn van een grotere groep en verwacht dan ook meer aanhoudingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl