FEYENOORD KAMPIOEN

Invalide Adrie gaat 'op de knieën' en trouwt vandaag met de vrouw die hij bij de vorige huldiging leerde kennen

| Foto:
| Foto:
Het is een bijzonder verhaal. In 2017 leren Adrie Willemstein en zijn vriendin elkaar kennen op de Coolsingel. De vonk slaat over in het vak voor minder validen, bij de huldiging van Feyenoord. Vandaag is het koppel wéér present. Nu om elkaar het jawoord te geven.
Adrie en zijn vriendin zijn van de rauwe humor. "Ik ben vorige week op m'n knieën voor haar gegaan in de Hofpleinvijver", vertelt hij glunderend vanuit zijn rolstoel aan een verslaggever van Rijnmond.
"Nou, die knieën moet je erbij denken", voegt zijn vriendin er vanuit haar rolstoel schaterend aan toe.

'Als de schaal omhoog gaat, zijn we getrouwd'

Sinds 2007 mist Adrie uit Hendrik-Ido-Ambacht een onderbeen. Zes jaar later moet ook zijn tweede been geamputeerd worden. Oorzaak: bloedvatvernauwing. Een moeilijke periode volgt. Adrie - cv-monteur van beroep - loopt tegen een burn-out aan. Anderhalf jaar lang komt hij zijn bed niet uit.
Maar dan wordt alles anders. Adrie haakt aan bij een groep Feyenoordsupporters en bloeit weer op. Het levert hem zelfs verkering op. Bij de huldiging van Feyenoord in 2017 leert hij - in het vak voor minder validen - zijn goedlachse vriendin kennen. "Als Feyenoord weer kampioen wordt, gaan we trouwen", beloven ze elkaar.
En dat is dus vandaag. "Het stadhuis is open, dus we kunnen tekenen", zegt zijn vriendin.
Maar voor Adrie is het gouden moment al eerder: "Als straks die schaal omhoog gaat, zijn wij getrouwd!"