Feyenoord onmachtig in bekerfinale

ROTTERDAM - Feyenoord is er niet in geslaagd een goed resultaat mee te nemen naar Rotterdam in het eerste duel van de bekerfinale. In de Amsterdam Arena won Ajax eenvoudig met 2-0 van de Rotterdammers.
Beide doelpunten kwamen in de beginfase van Siem de Jong. Feyenoord moet de achterstand over anderhalve week in de return weg zien te werken in De Kuip. De opdracht voor Mario Been en zijn mannen was eenvoudig voorafgaand aan dit duel: met een goed resultaat terugreizen naar Rotterdam. De hoop daarop was al snel vervlogen, want na zeven minuten stond er al 2-0 op het scorebord. Siem de Jong strafte na zes minuten een fout van doelman Erwin Mulder af en opende de score. Tijd om bij te kreeg Feyenoord niet, want een minuut later was het weer Siem de Jong die kon scoren. Hij kon een voorzet van Urby Emanuelson binnenschieten.
Na de twee treffers nam Ajax gas terug en kon Feyenoord beter in de wedstrijd komen. De Rotterdammers waren echter niet bij machte om kansen te creeëren. Na rust was Denny Landzaat nog het dichtst bij een Rotterdams doelpunt, maar zijn schot werd geblokt door een Amsterdamse verdediger. Daarna leverde het eerste deel van de bekerfinale niet het spektakel op dat bij een Klassieker hoort.
Feyenoord heeft geen ideale uitgangspositie voor de return van de bekerfinale die op 6 mei in De Kuip wordt gespeeld. De Rotterdammers moeten in eigen huis de 2-0 achterstand wegpoetsen.