FEYENOORD KAMPIOEN

Feyenoord niet alleen landskampioen maar nu ook populairste sportclub van Nederland

De aanvoerder van Feyenoord, Orkun Kökçü, met de kampioensschaal van het seizoen 2022-2023
De aanvoerder van Feyenoord, Orkun Kökçü, met de kampioensschaal van het seizoen 2022-2023 © Rijnmond
'Als je wint, heb je vrienden' zongen Herman Brood en Hennie Vrienten bijna veertig jaar geleden al, en dat geldt nu zeker voor landskampioen Feyenoord. Iedereen wil met de Rotterdamse club gezien worden; overal blijken onverwacht fans te vinden. Ben je dan nog verbaasd dat uit onderzoek blijkt dat Feyenoord de populairste club van Nederland is?
Sinds 2010 organiseert merkenstrateeg Hendrik Beerda het zogeheten Sportsector Merkenonderzoek in Nederland. Sportclubs worden beoordeeld op tientallen aspecten zoals spontane naamsbekendheid, binding en waardering.
In de top 10 van populairste clubs stond Feyenoord vorig jaar op de tweede plaats, na Ajax. Maar na het mislukte seizoen van de Amsterdammers en een topseizoen van de Rotterdammers, is de club uit Zuid dit jaar de nummer 1. Ajax is afgezakt naar de derde plaats, nog onder PSV.

Sparta

Grootste stijger binnen de tien populairste clubs van Nederland is Sparta: van de negende naar de vijfde plek. Ook de Kasteelheren draaien een uitstekend seizoen. De club uit Rotterdam-West staat momenteel zesde in de eredivisie en mag meedoen aan de play-offs voor het Conference League-toernooi.