TREIN

Treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal plat in laatste weekend van juni

Treinstation Rotterdam Centraal (archief)
Treinstation Rotterdam Centraal (archief) © Rick Huijzer
ProRail begint zaterdag met omvangrijke werkzaamheden aan het spoor bij Rotterdam Centraal en Schiedam. Er zijn ruim vijf weken uitgetrokken voor uitbreiding en aanpassing van de rails waardoor straks meer treinen tussen Rotterdam en Den Haag kunnen rijden. In het laatste weekend van de werkzaamheden wordt het volledige treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal stilgelegd.
De werkzaamheden zijn onderdeel van het langjarige programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam, dat in 2019 startte en volgend jaar afgerond moet zijn.
Na afronding van dit project moet het mogelijk zijn om tussen Rotterdam en Den Haag per reisrichting acht intercity's en zes sprinters tegelijk te laten rijden. Volgens de NS heb je dan geen dienstregeling meer nodig: iedere paar minuten rijdt een trein.

Werkzaamheden station Schiedam

Op het station van Schiedam worden de oude sporen 1 en 2 opnieuw in gebruik genomen. Deze sporen waren niet meer nodig toen de Hoeksche Lijn werd omgebouwd tot een metrolijn. Er komt een wissel bij het viaduct over de 's Gravelandseweg. Door deze maatregelen kunnen intercity's blijven stoppen op het Schiedamse treinstation en kun je vanaf daar nog steeds rechtstreeks naar Amsterdam reizen.
Tussen Schiedam en Rotterdam verplaatst ProRail een aantal wissels en haalt er een aantal weg. Op het spoor tussen de Statentunnel en Diergaardetunnel worden raildempers aangebracht om de geluidsoverlast van rijdende treinen te beperken.

Werkzaamheden station Rotterdam Centraal

Op Rotterdam Centraal worden sporen, wissels en perrons aangepast zodat er meer treinen rond Rotterdam kunnen rijden, en dat die treinen bovendien sneller kunnen aankomen en vertrekken.
Drie sporen (7, 8 en 9) worden langer gemaakt waardoor treinen vanuit Den Haag vanaf hetzelfde perron kunnen terugrijden.
Al deze werkzaamheden zorgen tijdelijk voor een aangepaste dienstregeling voor de treinen van, naar en via Rotterdam. Treinen rijden helemaal niet, op andere tijden of vertrekken vanaf een ander perron. Op sommige momenten worden bussen ingezet.
In het weekend van 24 en 25 juni is er helemaal geen treinverkeer mogelijk rondom Rotterdam Centraal. De NS zet bussen in en je kunt gebruikmaken van de metro's van de RET.
Alternatieve reismogelijkheden op 24 en 25 juni, als er geen treinverkeer is op Rotterdam Centraal
Alternatieve reismogelijkheden op 24 en 25 juni, als er geen treinverkeer is op Rotterdam Centraal © NS

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl