FEYENOORD KAMPIOEN

Inzamelingsactie voor Hannie die foto van overleden zoon meenam naar huldiging Feyenoord door het dak

Actie voor Hannie door het dak
Actie voor Hannie door het dak © Screenshot GoFundMe.nl
Tijdens de huldiging van Feyenoord op maandag werden door supporters talloze mooie en ontroerende verhalen verteld. Maar van Hannie werd iedereen stil. De Feyenoord-supporter was met een foto van haar overleden zoon bij de huldiging, zag ESPN. Dat haar verhaal veel fans heeft geraakt blijkt uit een inzamelingsactie die dinsdagnacht werd stopgezet, omdat er meer dan genoeg geld was binnen gekomen.
Hannie kwam onverwacht voor de camera van ESPN-verslaggever Sinclair Bischop. "Ik had hier willen staan met mijn zoon", vertelt ze vanaf de Coolsingel, "maar hij is helaas in december overleden." Haar zoon, een echte Feyenoorder volgens Hannie, ligt zelfs begraven op het speciale supportersveld van de club op de Rotterdamse begraafplaats. "Naast Christian Gyan. Daar ben ik heel blij mee."
Wanneer Sinclair zegt dat de overleden zoon er zo, met zijn foto, toch nog een beetje bij is, beginnen bij Hannie de tranen te vloeien. "Hij is erbij, dat weet ik zeker", vertelt ze snikkend. "Wij zouden hier met zijn tweeën staan. Ik mis hem zo, mijn enige kind." Met een kus op de foto wordt het interview beëindigd.
Het fragmentje met Hannie deed gelijk de ronde op sociale media en raakte het hart van honderden supporters. "Iemand, geef haar alsjeblieft een dikke knuffel", reageert de één. "Veruit het indrukwekkendste dat ik dit weekend gezien heb", zegt een ander.
Dinsdag aan het begin van de avond begint Feyenoord-supporter Marc van den Bor een inzamelingsactie via GoFundMe. "Dit verhaal ging bij velen door merg en been, en daarom wil ik Hannie iets cadeau doen: een weekendje onbekommerd genieten met haar naasten", schrijft hij onder de actie.
In de loop van de nacht wordt de actie afgesloten. "De actie is door het dak gegaan!" Marc kan het bedrag niet hoger laten oplopen, omdat hij anders met belastingen te maken krijgt, schrijft hij. "Heb hele mooie ideeën om het allemaal goed te besteden. Wordt vervolgd!"
Ook komen er veel verzoeken van mensen die in contact willen komen met Hannie om haar een kaartje te sturen of langs te komen. Zo werd er bijvoorbeeld ook een kaartenactie gestart door NPO Radio 2-dj's Jan-Willem en Jeroen. Meer informatie over die kaartenactie vind je hier.