SPARTA

Sparta naar Voren! over mindere fase, de naderende play-offs en de populariteit van Sparta in Nederland

Dennis Kranenburg, Anton Slotboom en Ruud van Os in Sparta naar Voren
Dennis Kranenburg, Anton Slotboom en Ruud van Os in Sparta naar Voren © Rijnmond
Sparta beleeft in een goed seizoen een ietwat mindere fase in de eredivisie. Na het verlies tegen PSV vorige week, werd er zondag ook van FC Volendam niet gewonnen (2-1). In een nieuwe Sparta naar Voren! bespreken Dennis Kranenburg, Anton Slotboom en Ruud van Os het spel van de Rotterdammers.
De ploeg van Maurice Steijn kwam in Volendam nog wel op voorsprong, maar werd volgens Slotboom door de eigen wapens uiteindelijk verslagen: "Het hele seizoen is Sparta uit standaardsituaties al gevaarlijk, maar Volendam wist op deze manier juist de doelpunten te maken."
Over twee weken gaan de play-offs voor Europees voetbal beginnen, waar Sparta zeker aan mee gaat doen. Toch zijn de heren minder enthousiast over het spel van de laatste weken. "Het moet wel weer heel snel goed staan, anders eindigt dit mooie avontuur toch vervelend", aldus Slotboom.
Van Os is het hier mee eens: "Je moet zondag winnen van Cambuur om de vorm terug te krijgen. Als je in een slechte vorm de play-offs in gaat en je moet eerst tegen 'angstgegner' FC Utrecht spelen en daarna naar een volgepakte Grolsch Veste tegen FC Twente. Ga er maar aan staan."
Toch heerst er nog altijd veel trots op Sparta. Slotboom blikt terug op het seizoen en ziet de overwinningen op Vitesse en SC Heerenveen als hoogtepunten. De Spartaan glundert direct als hij over deze wedstrijden praat. "Sparta staat zelfs op plek vijf van meest populaire clubs in Nederland."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl