nieuws

RET schrapt stadsferries

Ponton3.cropresize.tmp.jpg
Ponton3.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET stopt voorlopig geen geld in verdere uitbreiding van het vervoer over water. Daardoor ligt de aanschaf van zeven nieuwe stadsferries stil.
De ambtelijke werkgroep die onlangs, in opdracht van de regering, met bezuinigingsplannen kwam, stelt voor 20% te bezuinigen op het geld dat van Den Haag naar de Stadsregio Rotterdam gaat. “Wij hebben de raad van bestuur van de RET daarop geadviseerd voorlopig geen aanbesteding te doen. Daarmee ligt het project voorlopig stil’, zegt de Vlaardingse burgemeester Tjerk Bruinsma. “Wanneer de RET de boten toch aanschaft en straks de geldkraan in Den Haag dicht gaat, hebben we een probleem”.
Teleurgesteld
De RET wilde in eerste instantie al in maart met het extra openbaar vervoer over water starten. De stadsferry zou gaan varen tussen ondermeer Vlaardingen, Rotterdam en Krimpen aan den IJssel. In Capelle aan den IJssel reageert de kersverse wethouder Ans Hartnagel teleurgesteld: “Vervoer over water is een goeie manier om de Abram van Rijckevorselweg te ontzien”.
35 miljoen euro
Op 17 februari werden de plannen voor de stadsferries al met een jaar uitgesteld. De RET wacht nu eerst een besluit van de Stadsregio Rotterdam af. De gezamenlijke gemeenten binnen de Stadsregio bekijken op 12 mei of er alsnog voldoende geld beschikbaar kan worden gemaakt voor de stadsferries. Het gaat daarbij om een bedrag van zo’n 35 miljoen euro. De RET wil tot die tijd niet reageren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl