nieuws

WRW promoveert naar eerste klasse

Voetbal7.cropresize.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
Voetbal7.cropresize.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het kampioenschap in de tweede klasse D is nog niet binnen, maar WRW heeft zich een speelronde voor het einde van de competitie wel verzekerd van promotie naar de eerste klasse. De ploeg uit Brielle had geen kind aan het reeds gedegradeerde SVVSMC en won afgetekend met 5-0.
De Briellenaren zijn in een kampioensstrijd verwikkeld met het Schiedamse Excelsior'20. Voorafgaand aan het duel was het verschil tussen beide ploegen een punt in het voordeel van WRW. Al snel werd duidelijk dat de ploeg van Stef Buys geen kind had aan SVVSMC, want de score liep voor rust al op naar 3-0. Na de pauze tilden de Briellenaren de score nog op tot 5-0.
Voor WRW was het daarna afwachten of Excelsior'20 punten morste op het Krimpense Waalplantsoen bij DCV. De Schiedammers wonnen met 3-1 en ook zij stelden promotie veilig. De kampioensbloemen konden nog niet worden uitgereikt aan de spelers en begeleiding van WRW. Vanwege de promotie naar de eerste klasse konden die wel worden uitgereikt. De kampioensstrijd wordt op de slotdag beslecht. Volgende week gaat WRW op bezoek bij DHZ en ontvangt Excelsior'20 Poortugaal op de laatste speeldag.