nieuws

MNC Dordrecht promoveert naar hoofdklasse

06-09-Waterpolo.cropresize-1.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
06-09-Waterpolo.cropresize-1.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De waterpoloërs van MNC Dordrecht komen volgend seizoen voor het eerst in de clubhistorie uit op het hoogste niveau. Door een 11-7 zege bij het Bodegraafse BZ&PC stelde de ploeg van Zoran Stanisic de tweede plaats in de eerste klasse veilig.
Omdat het tweede team van Polar Bears kampioen werd en niet kan promoveren naar de hoofdklasse, gaat die plaats naar de Dordtse formatie.
Het Dordtse kampioensfeest speelde zich zaterdagavond in zwembad De Kuil in Bodegraven. De mannen van Stanisic konden pas echt feestvieren toen de uitslag van de enige concurrent UZSC bekend was. De Utrechters verloren met 11-8 bij kampioen Polar Bears 2 en daardoor was de 11-7 winst van MNC genoeg voor promotie. "Ik heb me alleen bezig gehouden met mijn oude ploeg. Van de spelers hoorde ik in de derde periode dat zij verloren hadden", zei Stanisic.
Stanisic schreef met deze prestatie clubgeschiedenis, want nog nooit eerder mocht de ploeg uitkomen op het hoogste niveau. De coach prijsde vooral het teamgevoel van zijn ploeg. "We waren al heel snel een hecht team en dat is de basis gebleken voor deze promotie."
Om volgend seizoen een goed figuur te slaan op het hoogste niveau moet er nog wel wat gebeuren in Dordrecht. Dat beseft ook de coach. "Vergelijk het met een auto. Nu hebben we een oude Skoda, maar je hebt een modernere versie nodig met airco, stuurbekrachtiging en electrische ramen", legt Stanisic uit. Hij gaat ervan uit dat zijn ploeg nog versterkt wordt om op het hoogste niveau mee te kunnen.