112

Kind meegesleurd met auto na aanrijding in Rotterdam-Zuid | Vrachtwagenchauffeur gearresteerd na botsing met fietser in Dordrecht

De auto's die na de aanrijding op elkaar botsten.
De auto's die na de aanrijding op elkaar botsten. © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van vrijdag 19 mei.

Kind meegesleurd met auto na aanrijding in Rotterdam-Zuid

Bij een aanrijding op de Groeninx van Zoelenlaan in Rotterdam-IJsselmonde is vanmiddag rond 16:15 uur een jongen gewond geraakt. Het kind van 8 of 9 jaar werd na de aanrijding een aantal meter meegesleurd en kwam onder de auto terecht.
Zijn verwondingen lijken mee te vallen, zegt een politiewoordvoerder. De jongen zou flinke schaafwonden hebben. Na de aanrijding is het kind naar het ziekenhuis gebracht. 
Bij de aanrijding waren een auto en vier voetgangers betrokken. De auto raakte ook aan de achterzijde beschadigd. Een woordvoerder laat weten dat er na de aanrijding ook nog een busje op de auto botste.

Vrachtwagenchauffeur gearresteerd na botsing met fietser in Dordrecht

Een fietser is vrijdag rond 13:10 uur gewond geraakt nadat en vrachtwagen haar aanreed op het Oranjepark bij de rotonde op de Burgemeester de Raadtsingel.
De truck raakte haar been. De traumaheli rukte uit, waarna ze naar het ziekenhuis gebracht is . De politie heeft de chauffeur van de vrachtwagen aangehouden. Hij wordt verhoord.

Wapens en contant geld gevonden bij controle

De Marechaussee heeft op Hemelvaartsdag bij een voertuigcontrole op Rotterdam The Hague Airport 22 messen, een slagwapen, softdrugs en contant geld in beslag genomen.
De marechaussee controleert auto's op verboden voorwerpen.
De marechaussee controleert auto's op verboden voorwerpen. © Marechaussee

Vrachtwagen rijdt tegen brugslagboom aan

Een vrachtwagenbestuurder heeft een slagboom bij de Merwedebrug aangereden. De brug werd even afgesloten, maar inmiddels is de weg weer vrijgegeven voor verkeer. Rond 11:30 is de slagboom gerepareerd.

Auto in de sloot mist bestuurder

Op de A29 richting het zuiden is vrijdagochtend vroeg even voorbij Oud-Beijerland een auto in de sloot beland. Hulpdiensten ontdekten een auto in de kreukels, maar zonder bestuurder. Een paar uur later meldde de bestuurder zich alsnog bij de politie. Hoe de auto in de sloot belandde is onbekend.
]

Maaltijdbezorger (16) ligt nog steeds in ziekenhuis

De jongen die gisteravond met zijn scooter frontaal tegen een boom botste op de Rhoonse Baan in Rhoon, ligt nog steeds in het ziekenhuis. Dat laat de politie weten. De jongen raakte zwaargewond bij het ongeluk. Hulpverleners hebben hem gereanimeerd. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk kon gebeuren.

Man in been geschoten op de Maasboulevard in Schiedam

Op de Maasboulevard in Schiedam is in de nacht van donderdag op vrijdag iemand in zijn been geschoten. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De schietpartij vond plaats rond 00:30 uur.
De politie is een onderzoek gestart. Er kwam een speurhond ter plaatse en er is nog niemand aangehouden.

Gewonde bij steekpartij in Rotterdam-West

In een woning aan de Schonebergerweg in Rotterdam-West is donderdagavond rond 20:45 uur een steekpartij geweest. Een man van 22 is aangehouden. Een man van 23 raakte gewond. Hoe hij eraan toe is, is niet bekend. Het zou gaan om een uit de hand gelopen ruzie in de relationele sfeer.

Scooterrijder rijdt door na aanrijding met voetganger

De politie is op zoek naar een scooterrijder die donderdagmiddag is doorgereden na een aanrijding met een wandelaar. De wandelaar raakte daarbij zwaargewond. De scooterrijder is na het ongeluk, dat plaatsvond rond 14:00 uur, samen met andere scooterrijders ervandoor gegaan, terwijl het slachtoffer op de grond lag. Het ongeluk was op het fietspad van het Hoogenbergpad in Hendrik-Ido-Ambacht.
Het slachtoffer is een 74-jarige voetgangster uit Hendrik-Ido-Ambacht. Zij liep een beenbreuk en mogelijk een nekletsel op. Ook de scooterrijder kwam daarbij ten val. Hij stapte daarna weer op de scooter en reed met een groep van 50 andere scooterrijders weg.