VERKEER

Deze belangrijke straat in Dordrecht gaat op de schop om de verkeersveiligheid te verbeteren

Een deel van de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht
Een deel van de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht © RTV Dordrecht
Bewoners en bezoekers van de Dordtse binnenstad moeten de komende maanden rekening houden met hinder en drukte op de weg. Een deel van de Laan der Verenigde Naties, de belangrijkste stadsentree van Dordrecht, krijgt een flinke make-over, meldt de gemeente. Het gaat om het deel van de weg tussen de afrit A16 en de binnenstad: Dordtse Mijl. De werkzaamheden starten vanaf 22 mei en duren tot eind 2023.
Iedere dag rijden tienduizenden mensen met de fiets of auto via de Laan der Verenigde Naties naar de Dordtse binnenstad. De gemeente noemt dit gebied tussen de zeehaven en de binnenstad, langs rivier de Oude Maas, de belangrijkste stadsentree van Dordrecht. Maar die weg is nu onveilig voor fietsers en voetgangers, het asfalt is versleten, er is weinig groen en weinig ruimte om te recreeëren: de laatste kilometers van de Laan der Verenigde Naties zijn geen visitekaartje voor de stad. Daar wil de gemeente verandering in brengen. Een gedeelte van de weg gaat daarom in verschillende fases op de schop, meldt RTV Dordrecht.
De werkzaamheden starten aan de kant van het benzinestation, ter hoogte van de Ampèrestraat. Daarna werkt de aannemer stapsgewijs aan de weg richting Maasplaza. Na acht maanden moet de weg er al heel anders uitzien volgens de gemeente. De precieze planning van de werkzaamheden vind je hier.

Aandacht voor fietsers, voetgangers en groen

"Met de aanpassingen en de nieuwe inrichting van de Laan der Verenigde Naties verbeteren we de verkeersveiligheid voor iedereen. Meer aandacht voor fietsers, voetgangers en meer groen. Al deze aanpassingen zorgen voor een betere entree naar de binnenstad”, zegt wethouder Rik van der Linden over de werkzaamheden.
Fietsers krijgen meer ruimte en het wordt voor voetgangers makkelijker om over te steken, maar daar blijft het niet bij. Het oog wil ook wat. Zo wordt het huidige benzinestation verplaatst om beter zicht te krijgen op de rivier en komen er meer bomen en planten.

Bereikbaarheid binnenstad

Tijdens de werkzaamheden aan de Laan der Verenigde Naties blijft in beide richtingen één rijstrook open. Automobilisten en bezoekers aan de binnenstad moeten rekening houden met hinder en drukte op de weg. "Gaat u met de auto naar het centrum? U kunt dan het beste rijden via de N3 of met de bus of fiets naar de binnenstad reizen", adviseert de gemeente.
Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.