FEYENOORD KAMPIOEN

VIDEO: In de rij voor een Feyenoordtattoo voor 19,08 euro

Een Feyenoordtattoo voor 19,08 euro
Een Feyenoordtattoo voor 19,08 euro © Rijnmond
"Ik vond het een mooi moment nu we kampioen zijn geworden", zegt een jongen. "Je bent trots op je club", zegt een dame. "Je bent trots op het elftal, op het stadion. Je wil dat met een tatoeage tonen." Twee Feyenoordsupporters van de meer dan honderd die deze vrijdag naar een zaak in het Rotterdamse Oude Westen zijn gegaan, om voor een habbekrats een Feyenoord-tattoo te laten zetten.
Vooraf had tatoeëerder Ydo de Jong voorspeld dat het deze vrijdag druk zou worden, maar dat ze net zo lang zouden doorgaan bij tattooshop Wall and Skin totdat iedereen geholpen zou zijn. De deuren gingen om 10:00 uur open, en op dat moment stonden er al mensen buiten te wachten.
Het was 's ochtends al meteen druk in de tattooshop
Het was 's ochtends al meteen druk in de tattooshop © Rijnmond
Geef de supporters eens ongelijk: voor 19,08 euro zijn ze de trotse drager van een Feyenoord-tattoo. Een koopje, want de meter begint normaalgesproken te lopen vanaf 125 euro.
Het moet deze dag wel eenvoudig: alleen letters en cijfers, geen logo's, geen kleuren. Een spontane actie van Wall and Skin omdat Feyenoord sinds zondag de regerend landskampioen is.
Vier tatoeëerders zitten klaar, die ieder maximaal tien minuten over een tattoo doen. Er hangt een groot vel met een keuzemenu: 'Feyenoord' geschreven in verschillende lettertypes, het oprichtingsjaar 1908 van de club in verschillende soorten cijfers, afkortingen als FR.
Een van de tatoeages die deze vrijdag is gezet
Een van de tatoeages die deze vrijdag is gezet © Rijnmond
Vooral in de ochtenduren is het zeer druk, daarna was het te doen, maar veel rust hebben de vier niet gehad. Ze verwachten rond 21:00 uur de laatste tatoeage te zetten. Als dat zo is, dan hebben ze meer dan honderd mensen gelukkig gemaakt.