112-NIEUWS

Auto door ongeval op z'n kop in het water in Berkel en Rodenrijs | Fietster (70) aangereden in Dordrecht, dader reed door

De drie inzittenden zijn zelfstandig en ongedeerd uit de auto gekomen
De drie inzittenden zijn zelfstandig en ongedeerd uit de auto gekomen © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van zaterdag 20 mei.

Auto door ongeval op z'n kop in het water in Berkel en Rodenrijs

Bij een eenzijdig ongeval in Berkel en Rodenrijs is vanavond een auto op zijn kop in het water terecht gekomen. In het voertuig zaten drie mannen van rond de 20 jaar oud. Zij konden zelf ongedeerd uit de wagen komen. Een berger moet het voertuig uit de sloot halen.
Het ongeluk gebeurde op de hoek van de A.H. Verweijweg en de J. poortmanweg. Het is niet duidelijk wat eraan vooraf is gegaan.

A27 dicht richting Utrecht weer open, drukte voorbij

De A27 is eerder dan verwacht weer open. Eerder op de dag was deze volledig dicht door een ongeval tussen een vrachtwagen en een persoon. De snelweg zou tot 20:30 uur dicht zijn voor politieonderzoek liet Rijkswaterstaat weten aan Rijnmond, maar dat is dus toch eerder.

Grote handhavingsactie op het water bij de Waal

De Rotterdamse politie heeft samen met boa's van Barendrecht, Ridderkerk, Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht een grote handhavingsactie gehouden zaterdagmiddag op het water bij de Waal. Er zijn naast waarschuwingen ook boetes uitgedeeld voor onder andere een te hoge snelheid, het hebben van geen vaarbewijs en het niet dragen van een dodemanskoord.
Eerder deze week waarschuwde Rijkswaterstaat vaarders om met het zonnige weer de vaaretiquette in acht te nemen. Recreatievaart van Rijkswaterstaat en de provincies kwamen begin 2023 met een Belevingsonderzoek, waarin naar voren kwam dat de helft van de bootjesvaarders (die meededen aan het onderzoek) ontevreden is over het gedrag van de medevaarweggebruikers.

Fietser (70) aangereden in Dordrecht, scooterrijder (19) is doorgereden

Een Dordtse vrouw op de fiets is aangereden op de Wieldrechtse Zeedijk in Dordrecht en is hierbij zwaargewond geraakt. Zaterdagmiddag kort voor 17:00 uur botste een scooterbestuurder op haar, die daarna doorreed. "Dat wordt gezien als een misdrijf", zegt de politie.
Hij werd in eerste instantie nog gezocht, maar de bestuurder uit Noordhoek, Noord-Brabant heeft zichzelf uiteindelijk gemeld. De man zit nu vast en wordt verhoord.
De vrouw heeft door het ongeval fors hoofdletsel opgelopen, waarvoor een traumahelikopter moest komen. Zij is kort erna naar het ziekenhuis afgevoerd.

A27 dicht richting Utrecht, omrijden begint al bij Gorinchem

Door een ongeval met een vrachtwagen is zaterdagmiddag een gedeelte van de A27 richting Utrecht dicht. Dit is tussen Noordeloos en knooppunt Everdingen. De Utrechtse politie meldt dat het gaat om een aanrijding tussen een vrachtwagen en een persoon. De aangereden persoon is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
Verkeer wordt door het ongeluk vanaf knooppunt Gorinchem omgeleid via de A15 en A2. Rijkswaterstaat spreekt van zo'n vijf kilometer file.
De weg is tot 20:30 uur vanavond gesloten, omdat de politie onderzoek doet naar het ongeval.

Vrouw op metrospoor gevallen in Rotterdam Alexander

Een vrouw is zwaargewond geraakt nadat zij op het metrospoor is gevallen. Dit gebeurde zaterdagochtend bij station Alexander aan de Prins Alexanderlaan in Rotterdam. Of omstanders de vrouw van het spoor hebben geholpen of dat zij zelfstandig eraf is gegaan, is niet duidelijk.
Een traumahelikopter is opgeroepen. Door haar verwondingen is zij overgebracht naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. De politie gaat desgevraagd uit van een ongeval.

Bewoner en logé overvallen in Rotterdamse woning

In de nacht van vrijdag op zaterdag kregen de bewoner en een logé van een huis aan de Vlaggemanstraat in Rotterdam-Noord de schrik van hun leven, toen de woning rond 03:45 uur werd overvallen. In totaal drie mannelijke daders trapten de voordeur in en bedreigden de bewoner met een vuurwapen. Uiteindelijk gingen de mannen ervandoor, omdat de logé hulp probeerde in te schakelen. Ze renden weg richting de Insulindestraat.
De bewoner en logé raakten niet gewond. De politie doet onderzoek naar de overval.

Rotterdamse uithalers aangehouden in Zeeland

Op een bedrijventerrein in het Zeeuwse Nieuwdorp zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie personen aangehouden. Dat was het resultaat van een zoektocht met meerdere politie-eenheden, nadat beveiligingsmedewerkers de hulpdiensten hadden ingeschakeld. Onder de verdachten zijn een 20-jarige man uit Ridderkerk en een 20-jarige man uit Rotterdam. De andere man, ook van 20, komt uit Ter Apel.
Even later trof een motoragent in de omgeving een vierde verdachte aan, die zich ophield in een auto. De 19-jarige Rotterdammer werd eveneens aangehouden. Wijkagent Theo schrijft op Instagram dat de vier verdachten nogal schrokken van de politie, waardoor het "voor sommigen (...) van boven tot onder eruit kwam".
De vier mannen zitten nog vast. De politie doet onderzoek.