FEYENOORD KAMPIOEN

Giga spandoek Feyenoord om Unilever-gebouw heen gewikkeld

Het Feyenoordspandoek hangt bijna volledig om het oud Unilever-gebouw heen
Het Feyenoordspandoek hangt bijna volledig om het oud Unilever-gebouw heen © Buurtbewoner Daan Vermeer
Muziek en vuurwerk bij de Nassaukade zaterdagmiddag. Feyenoordfans zijn sinds zaterdagmiddag bezig om het voormalige Unilevergebouw in te pakken. Ze gebruiken daarvoor het megagrote spandoek dat in de Kuip te zien was tijdens de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Binnenkort komt JEX, de sponsor van Feyenoord tot het einde van het seizoen, in het pand te zitten. Dat laat de directeur weten aan Rijnmond.
Het spandoek is vanaf veraf goed te zien
Het spandoek is vanaf veraf goed te zien © Buurtbewoner Daan Vermeer
"We zijn nog bezig met de verhuizing, vandaar dat het nog prima kon", zegt Nick Hillebrand. Hij is vanmiddag zelf ook aanwezig geweest op het dak. "Daarnaast is het een van de grotere gebouwen in de stad waar het spandoek omheen kan, dus het is een geschikte plek." De supportersvereniging heeft goed contact met het bedrijf, waardoor zij rondom het toen nog te bepalen kampioenschap contact opnam met hen. Het sponsorcontract van JEX met de club loopt tevens eind dit seizoen af.
Vanochtend vroeg FSV De Feijenoorder om hulp bij het ophangen en al na driekwartier hadden zich genoeg hulpkrachten gemeld. Tientallen mensen liepen met het enorme doek op het dak van het gebouw. Tot nu toe hangt het alleen aan de zuid - en westkant van het pand en is nog niet afgrond. Het ophangen heeft flinke vertraging opgelopen door de harde wind. "We hopen het zaterdagavond aan de andere twee kanten te laten zakken, maar dat hangt van de wind af. Anders wordt dat pas morgen." Het spanddoek blijft minimaal een week hangen.
Voor het 550 meter lange doek was een crowdfunding gehouden. Er kwam zoveel geld binnen dat er niet alleen een spandoek zou worden gemaakt, maar ook een gebouw zou worden ingepakt en dat is dus deze plek uiteindelijk geworden. Rond het Unileverpand was zaterdagmiddag ook vuurwerk te horen.
Het enorme spandoek hing eerst in de Kuip, nu om het oude Univerlever-gebouw
Het enorme spandoek hing eerst in de Kuip, nu om het oude Univerlever-gebouw © Buurtbewoner Daan Vermeer