112-NIEUWS

Belg rijdt rond met duizenden euro's cash | Opnieuw Rotterdamse uithalers aangehouden in Zeeland

De bestuurder had voor duizenden euro's aan cash geld bij zich
De bestuurder had voor duizenden euro's aan cash geld bij zich © Politie Dordrecht
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van zondag 21 mei.

Brand in flat Schiedam

In Schiedam is brand uitgebroken in een flat aan de Van Karnebeekstraat. Het vuur zou woeden op de 4e verdieping. Bewoners hebben zelf eerst geprobeerd om de brand te blussen. Dat is niet gelukt. Bij controle door de brandweer, bleek de brand in het dak te zitten. Meer is er nog niet bekend.

Belg rijdt rond met duizenden euro's cash

De politie Dordrecht heeft afgelopen week op de N3 een voertuig met een Belgisch kenteken gecontroleerd nadat deze met hoge snelheid over de weg reed. Tijdens die controle bleek de bestuurder 23 duizend euro aan cash geld bij zich te hebben. De bestuurder is aangehouden op verdenkingen van witwassing. De recherche onderzoekt de zaak.

Uithalers uit de regio aangehouden in Vlissingen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vijf mogelijke uithalers aangehouden in de omgeving van de haven van Vlissingen. Het gaat om vier Rotterdammers van 15, 21, 23 en 28 jaar oud en een man uit Capelle aan den IJssel van 22 jaar oud. De politie kon de verdachten aanhouden dankzij een tip van beveiligingsmedewerkers van de haven. Zij hadden mensen gezien op een bedrijventerrein in de buurt en waarschuwden de politie.
De Rotterdammers van 15 en 23 werden aangehouden toen zij vanaf het bedrijventerrein probeerden weg te vluchten. De 22-jarige Capellenaar werd in de kraag gevat toen hij weg probeerde te duiken toen agenten op zijn auto afkwamen. De verdachten van 21 en 28 jaar werden in Rotterdam aangehouden. Zij waren eerder op de avond al gecontroleerd vanwege een verlopen APK-keuring, maar mochten hun weg toen vervolgen. Toen later bleek dat zij ook betrokken waren bij het uithalen, konden zij in Rotterdam worden aangehouden.

Politie plukt tieners van speedboot

De Zeehavenpolitie heeft vrijdag bij een controle drie kinderen van 10 tot 12 jaar, die in een speedboot aan het varen waren op het Brielse Meer. De drie hadden geen vaarbewijs of reddingsvest aan. Ook was er op het schip geen dodemanskoord aanwezig. Zo'n koord zorgt ervoor dat de motor stopt wanneer er iets met de schipper gebeurd.
De politie controleerde nog meer schepen. Er werden vier schippers betrapt zonder vaarbewijs, registratienummers klopten niet en één schipper had teveel gedronken. Ook werd één schipper betrapt op het overtreden van de snelheidsregels.

Schietpartij na feest in Maashaven

In de Maashaven in Rotterdam is zondagochtend rond 06.15 geschoten. Dat gebeurde na afloop van een feest in de Maassilo. Volgens de politie zou er sprake zijn geweest van een conflict tussen twee mannen waarbij uiteindelijk twee keer is geschoten. Daarbij raakte niemand gewond. De politie heeft hulzen veiliggesteld voor onderzoek. Er is nog niemand aangehouden.
De politie heeft kogelhulzen aangetroffen bij de Maassilo
De politie heeft kogelhulzen aangetroffen bij de Maassilo © Rijnmond

Man breekt pols bij ontsnappingspoging

De politie heeft zaterdag een grote controle gehouden op vervoers- en identiteitsbewijzen in het openbaar vervoer. Tijdens één zo'n controle op metrostation Zalmplaat probeerde een man te ontsnappen door van het perron te springen. De man viel enkele meters naar beneden en brak daarbij zijn pols. De man ging er aanvankelijk vandoor, maar meldde zich later alsnog bij het politiebureau. Volgens de politie heeft de man mogelijk meerdere breuken opgelopen tijdens zijn ontsnappingspoging.

Opnieuw auto in brand in Vlaardingen

Voor de derde keer in een week tijd is er brand uitgebroken in een auto in Vlaardingen. Dit keer ging het om een geparkeerde auto aan de Riouwlaan in de Indische Buurt. Het motorblok van de auto stond in brand. De auto is volledig total loss. Vorige week was het al twee keer raak in de Coornhertstraat in de nabijgelegen Westwijk.