FEYENOORD

Te Kloese duidelijk: 'Tottenham heeft zich niet gemeld bij Feyenoord voor Slot en ik heb geen interesse'

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese
Feyenoord-directeur Dennis te Kloese © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De toekomst van Arne Slot houdt de gemoederen al langere tijd bezig. De trainer van Feyenoord bracht de club na zes jaar de landstitel en leidde de club vorig seizoen naar de finale van de Conference League. De naam van de Engelse Premier League-club Tottenham Hotspur gaat al langere tijd rond in De Kuip.
Dennis Te Kloese, de directeur van Feyenoord, was zondag te gast bij ESPN en is duidelijk over de mogelijk interesse van Tottenham in de succestrainer van de Rotterdammers. "Tottenham heeft zich niet gemeld bij Feyenoord voor Arne Slot. Als een club interesse heeft dan moeten ze zich bij ons melden. Hij mag nu niet met een andere club praten, want hij staat nog twee jaar onder contract bij ons. We hebben vorig jaar, als onderdeel van het beleid, met Arne en zijn management gesproken om te verlengen, met het idee een langere periode samen te werken en het beste uit Feyenoord te halen."
"Het is een fantastisch jaar geweest, dan krijg je dat er interesse komt voor spelers en trainers. Maar wat mij betreft is Slot volgend seizoen trainer van Feyenoord." Bij de verlenging van zijn contract vorig jaar is een clausule opgenomen dat Slot overgenomen kan worden voor een vast bedrag, maar die clausule geldt pas vanaf medio 2024. Dat betekent dat Feyenoord 'nee' kan zeggen te eventuele aanbiedingen komende zomer.
Het is niet voor het eerst dat er interesse vanuit Engeland is voor Arne Slot. In februari was er concrete interesse van Leeds United voor Slot. "Dat was niet het moment. In goed overleg binnen de club en naar Arne toe hebben we daar ‘nee’ tegen gezegd. Hij heeft een grote bewondering voor de Engelse competitie. Als er op een gegeven moment iemand komt die je wil hebben, dat streelt je. Slot wilde niet naar Leeds en wilde het seizoen afmaken bij Feyenoord."
"De samenwerking met Arne is heel erg goed", gaat Te Kloese verder. Niet alleen op dat gebied zet de club stappen, ook op organisatorisch gebied gebeurt dat. "Feyenoord komt er stapje voor stapje financieel steeds beter voor te staan. Dat zijn hele grote verdiensten van Arne, zijn staf en de mensen eromheen. Laten we niet vergeten dat er de afgelopen jaren al veel geïnvesteerd en veranderd is binnen de club. Daar zijn heel veel mensen binnen de jeugdopleiding, op 1908 en op het stadion die daar hun hart en ziel in hebben gestopt en daar zijn hele goede beslissingen genomen. Langzamerhand zie je dat dat beleid zijn vruchten afwerpt en dat er interesse komt."

Te Kloese zelf gepolst voor overgang naar Tottenham

Naast de interesse in Slot, meldde De Telegraaf vanmorgen dat Te Kloese zelf ook op de radar van de Engelse club staat om in Londen als technisch directeur aan de slag te gaan. Daarover is Te Kloese duidelijk. "Ontkennen lijkt me niet correct. Het succes van de club heeft voor meerdere mensen in de organisatie tot gevolg dat er interesse is. Ik kan niet ontkennen dat mensen dan vragen of er interesse is om daarover te praten. Ik heb bewust de keuze gemaakt om voor Feyenoord te werken. Dat vind ik een ongelofelijke eer en er ligt nog veel werk. Ik denk dat dit een ongelofelijk zet in de goede richting is geweest met de sportieve successen. Om dan nu te zeggen dat ik mijn oor te luister ga leggen waar ik ergens anders van dienst kan zijn, nee."
En hoewel een grote club vaak verleidelijk kan zijn om toch een stap te maken is dat voor Te Kloese geen optie op dit moment. "Zowel professioneel niet, want er is nog veel te doen, maar persoonlijk is het ook geen optie. Mijn gezin is in Nederland heel goed geland, mede doordat Feyenoord daar veel aandacht aan heeft gegeven. En ik ben heel blij dat ik dit met mijn ouders kan delen dit moment, dan lijkt het me geen optie mijn oor te luister te leggen. Ik wil daar gewoon heel duidelijk over zijn dat het niet gaat gebeuren."
Voor Feyenoord komt er een mooi seizoen aan, met spelen op het hoogste Europese niveau. Iets dat Tottenham wel kan vergeten. "We hebben ook best een leuk verhaal hè, want we spelen Champions League, we hebben spelers gehaald die voor jaren vastliggen en dat blijkt een hele behoorlijke en goede selectie te zijn", legt Te Kloese uit. "Dus we hebben wel iets om naar uit te kijken. Vorige week zat hier bondscoach Ronald Koeman, en soms is het ook heel mooi om te realiseren wat je hebt."

Het ontbreken van een technische man bij Feyenoord

In Goedemorgen Eredivisie werd met Te Kloese ook gesproken over het ontbreken van een technische man bij Feyenoord. "Vorig jaar hebben we met Frank Arnesen om tafel gezeten vanwege gezondheidsreden. Dat was niet goed voor hem en niet voor de club. Door die omstandigheden heb ik die taak op me genomen. We hebben met mensen gesproken, er is echt de intentie dat technische vlak te verbreden en de afdeling sterker te maken, meer aan scouting te doen en mensen daaraan toe te voegen. Toen kwam ik op een overweging dat als ik nu mensen toe zou voegen dat de harmonie met de trainer, de staf en op het trainingscomplex zou kunnen verstoren."
"Het profiel van iemand die mij echt kan helpen en heel veel dingen voor de directie kan waarnamen, dat moet een beleidsbewaker zijn. Ik heb tot nu toe niet het ideale profiel gevonden om iemand in te zetten. De overweging was om dat nu zo te doen en te wachten tot we op dit moment komen en dat weer oppakken. Maar ik wil die harmonie niet verstoren tijdens het seizoen. Ik denk dat het niet goed is voor de club om het beleid aan enkele mensen op te hangen, daar zijn we nu mee bezig om te uit te breiden."