nieuws

Leefbaar 3B Lansingerland onderhandelt verder zonder VVD

Gemeentehuis Lansingerland
Gemeentehuis Lansingerland
De VVD in de gemeente Lansingerland bedankt voor de huidige coalitieonderhandelingen met formateur Jaap Paans. Die wilde de combinatie Leefbaar 3B, VVD, Wij Lansingerland en ChristenUnie gaan verkennen.
De zoektocht naar een nieuwe coalitie gaat nu verder zonder de VVD. De liberalen hebben laten weten dat zij de voorkeur geven aan een andere coalitievariant.
Volgens Jaap Paans hadden de vier partijen vrijdag gezamenlijk afgesproken om inhoudelijk te verkennen hoe zij kunnen komen tot collegevorming.

Samenwerking


"Al voor de start van de eerste inhoudelijke bijeenkomst is mij gebleken dat de VVD toch de voorkeur geeft aan een nieuwe verkenningsronde en een andere coalitiesamenstelling", schrijft Paans in een verklaring. "De drie overgebleven partijen zijn teleurgesteld dat de beoogde samenwerking geen kans krijgt en hebben aangegeven graag met elkaar verder te gaan."
VVD-fractieleider Kathy Arends zegt dat de partij ook in gesprek wilde over de combinatie Leefbaar 3B, VVD, CDA aangevuld met D66. "Wij wilden eerst een andere verkennende ronde hebben", zegt Arends vrijdagmorgen tegen RTV Rijnmond.
Toen duidelijk werd dat Leefbaar 3B daar niet voor voelde, heeft de VVD bedankt voor verdere gesprekken.
Afgelopen gemeenteraadsverkiezingen wonnen Leefbaar en VVD elk twee zetels. Leefbaar 3B werd de grootste partij met negen zetels. VVD volgt daarop met zeven zetels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl