GEWELD

Twee minderjarigen gewond bij steekpartij in Spijkenisse, verdachte aangehouden

Een slachtoffer van de steekpartij op de Groenewoudlaan in Spijkenisse krijgt medische verzorging
Een slachtoffer van de steekpartij op de Groenewoudlaan in Spijkenisse krijgt medische verzorging © JBMedia
Bij een steekpartij in Spijkenisse zijn twee jongens van 17 gewond geraakt aan arm en hoofd. Maandagmiddag meldde een 26-jarige inwoner van Spijkenisse zich op het politiebureau als verdachte. Hij is meteen aangehouden.
De steekpartij was zondag rond 23:30 uur voor een portiek aan de Beurtschipper. De jongens kregen ruzie met de verdachte, die een mes trok en de twee aanviel. Een van de jongens raakte gewond aan zijn arm, de ander aan zijn hoofd.
De jongens renden weg, maar hun verwondingen deden teveel pijn. Ze kwamen niet verder dan de Groenwoudlaan, een paar honderd meter verderop. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Tijdens de jacht op de dader viel de politie een woning binnen aan de Beurtschipper. Volgens een getuige liep er een bloedspoor van de plek van de steekpartij naar de voordeur van deze woning. Er werden flessen lachgas gevonden, maar geen verdachte,
In de Gildenwijk in Spijkenisse waren de afgelopen jaren al meerdere steekpartijen. Het zou gaan om groepen jongeren die elkaar aanvallen met machetes. Het is nog onduidelijk wat zondagavond de aanleiding was voor de steekpartij en of er ook nu een kapmes in het spel was. Aan het steekincident zou een ruzie vooraf zijn gegaan, zeggen getuigen.