nieuws

Brielse bierista's winnen goud met blondbrouwsel Angelus

Brielse hobbybieristatrio pakt goud met hun belgisch-amerikaans lichtblond verstoute ipabrouwsel variant
Bierista's Marco Zwaan, Ronald 'Dries' Driessen en Kont van 't Peerd-uitbater Maarten Zoetemeijer hebben de eerste prijs behaald in de lichtblond-brouwcategorie op de primeur van de jaarlijks te houden Dutch Beer Challenge.
Het Brielsch Brouwersgilde-trio maakte al eerder Den Thienden Penninck en 'n Gekroonde Bock en hebben de predikaatgelegenheid meteen maar te baat gegrepen om in Zoetemeijer's ouwe neringkeukentje met een professionele gebouwde brouw-installatie huis te gaan houwen.
Ook staan ze elke ochtend in de Voorns Puttense duinen kruiden te plukken voor hun unieke bruine sterrenmix-mengsmering.
Met dit licht-blonde 5,5 procent alcohol-biertie maken ze zelfs nog kans in de 'beste goudgele rakker van heel Nederland'-categorie 1e te worden.
Wie die prestigieuze Mitra-slijterijenprijs in de wacht sleept wordt 24 mei aanstaande In de Grote Kerk van Den Haag bekend gemaakt.
Voor de drie Brielse bierista's zou dat natuurlijk helemaal de kroonkurk op hun noeste hobbywerk zijn, maar met de gouden frisbee-plakpakker in dit lichtblond-segment kunnen ze hun lol en geluk nu al niet op.
Schiedamse gifmenger Jack F Kerklaan zocht voor z'n dagelijkse aivd oftewel altijd in voor dingetjes inkijk-registratie, dit illustere Rotterdams-Brielse bierbrouwerts-gezelschap in hun eigeste doorwrochte Kont van 't Paard-krochten

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl