112-NIEUWS

Kinderen steken twee vrouwen neer in Hellevoetsluis | Schuur in woonwijk volledig uitgebrand

De brand werd tenauwernood geblust
De brand werd tenauwernood geblust © Nieuws op Beeld
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van maandag 22 mei.

Jonge tieners steken vrouwen bij ruzie in Hellevoetsluis

Op het Kasteelpad in Hellevoetsluis kregen twee vrouwen aan het begin van de avond ruzie met een groepje kinderen van een jaar of 14. Plotseling trokken de kinderen messen, waarmee de vrouwen werden gestoken. De twee slachtoffers zijn goed aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De politie is direct het onderzoek gestart en zoekt naar getuigen.

Schuur volledig uitgebrand in Capelle aan den IJssel

Een schuur aan de Neckardal in Capelle aan den IJssel is maandagavond compleet afgebrand. De brand werd opgeschaald naar grote brand om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het naastgelegen woonhuis.
De schuur is volledig afgebrand. De motor die in de schuur stond, is verloren gegaan. Toch lijkt er sprake van geluk: het schuurtje is pal aan een woonhuis gebouwd. De schade aan het huis lijkt overzienbaar.

Zoekactie naar persoon in Nieuwe Maas gestaakt

In de Nieuwe Maas is maandagochtend door meerdere hulpdiensten gezocht naar een vermist persoon. De zoekactie is inmiddels gestaakt omdat er niemand is aangetroffen.
Diverse ooggetuigen meldden dat ter hoogte van de Westerkade, tussen de Maastunnel en de Erasmusbrug, een man in het water was beland. Met twee duikteams, een traumahelikopter en een onderwaterdrone is vergeefs gezocht. Volgens de Veiligheidsregio is niet duidelijk wat er precies is gebeurd, doordat getuigen tegenstrijdige verklaringen afleggen.
Meerdere getuigen zagen iemand van de trappen aflopen, het water in. Een andere getuige wist later te vertellen dat er een persoon via diezelfde trappen weer wegliep. Er is ruim vijftig minuten gezocht naar een mogelijke drenkeling.
Grootschalige reddingsactie voor een persoon te water in de Nieuwe Maas
Grootschalige reddingsactie voor een persoon te water in de Nieuwe Maas © AS Media

24 flessen lachgas aangetroffen

In een stilstaande auto heeft de politie zondagavond 24 flessen lachgas aangetroffen. De auto stond stil op de baan die aan de noordkant de Maastunnel uitkomt. De flessen werden niet vervoerd volgens de regels. De 27-jarige bestuurder van de auto had geen brandblusser en geen vergunning. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Op de rijbaan stond nog een tweede voertuig stil. De politie zegt dat de bestuurder van deze auto niks met het lachgas te maken had. Waarom de auto dan wel op de rijstrook stilstond, is niet duidelijk.
In een stilstaande auto werden 24 flessen lachgas aangetroffen
In een stilstaande auto werden 24 flessen lachgas aangetroffen © Zeehavenpolitite Eenheid Rotterdam