FC RIJNMOND

Ali Boussaboun in FC Rijnmond: ‘Niet gek als Slot al met Tottenham heeft gesproken’

Ali Boussaboun in FC Rijnmond
Ali Boussaboun in FC Rijnmond © Rijnmond
In FC Rijnmond gaat het uitgebreid over een eventueel aanstaand vertrek van Arne Slot bij Feyenoord. Naar verluidt meldt Tottenham Hotspur zich op korte termijn officieel in De Kuip om de succestrainer los te weken. Slot zelf zou al gesproken hebben met de Engelse club. “Het gebeurt bijna nooit dat er eerst met de club wordt onderhandeld. Dit is niet gek,” vindt Boussaboun in onze talkshow.
“Arne zit bij Feyenoord ook op zijn plek, heeft het naar zijn zin, met nog een doorlopend contract. Maar als er een Premier League club komt, dan is dat een mooie kans. Tottenham heeft geen Europees voetbal, het kan daar alleen beter. Bij Feyenoord lonkt de Champions League. Je kunt het altijd beide kanten op uitleggen.”
Analyticus Harry van der Laan denkt dat Slot op weg is naar de uitgang in Rotterdam. “Aan alles zie je dat de trainer en zijn zaakwaarneemster al enkele weken in gesprek is met Tottenham. Dat is een kwestie van afkopen, die handel. Slots opvolger? Mijn eerste keuze zou altijd zijn: Peter Bosz. Die ligt niet zo goed bij sommige mensen binnen de club, maar dat begrijp ik niet zo goed. Hij heeft dezelfde positieve spelopvatting waar ze al aan gewend zijn.”

Feyenoord overtuigt in Emmen en helpt Excelsior

Feyenoord kwam op achterstand in Emmen en met name in Kralingen bij Excelsior werden ze daar nerveus van. Ali Boussaboun maakte zich niet druk en verwachtte al dat Feyenoord het weer vlot zou trekken. “Dit is wel het Feyenoord van dit seizoen. Ajax en PSV kunnen nergens op terug vallen als het niet loopt. Feyenoord heeft een bepaalde basis en daarachter ook een plan B. Wieffer centraal achterin is alleen niet voor herhaling vatbaar, dat is veel te kwetsbaar. We weten dat Feyenoord met zijn speelwijze kansen weggeeft en dan moet je het goed hebben staan. Maar Feyenoord komt achter en raakt dan niet in paniek. Zoals zo vaak. Dat vertelt wel het verhaal van dit seizoen.”
Door de winst van Feyenoord én de eigen zege van Excelsior op Fortuna heeft Excelsior zichzelf rechtstreeks gehandhaafd. “Als je kijkt naar de begroting van Excelsior, naar het materiaal waar zij het mee moeten doen. Handhaving is gigantisch knap. We kunnen wel zeggen dat in Rotterdam door alle clubs een topprestatie is geleverd. Een paar zwakke ploegen dit seizoen er in? Dan moet je het nog steeds zelf doen hoor.”