112-NIEUWS

Persoon neergeschoten op Provenierssingel bij Rotterdam Centraal | Iedereen in woontoren 100Hoog heeft weer stroom |

De toegestroomde politie op de Provenierssingel in Rotterdam
De toegestroomde politie op de Provenierssingel in Rotterdam © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van dinsdag 23 mei.

Persoon neergeschoten bij Rotterdam Centraal

Op de Provenierssingel, bij Rotterdam Centraal, is vlak voor 21:00 uur iemand neergeschoten. Het slachtoffer was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldt dat vermoedelijk meerdere personen ruzie kregen ter hoogte van de fietsenstalling aan de achterkant van het treinstation. Daarbij werd geschoten. Er is nog niemand aangehouden.

Liften in woontoren 100Hoog weer in gebruik genomen, iedereen weer stroom

De liften in de woontoren 100Hoog kunnen weer worden gebruikt en alle bewoners hebben weer elektriciteit. De woontoren aan de Posthoornstraat in het centrum van Rotterdam kreeg halverwege de ochtend te maken met een waterlekkage die ontstond op de 31-ste verdieping. Het water liep op zeven verdiepingen lager de meterkasten en liftschacht in. Het duurde tot ongeveer 12:30 uur voordat de lekkage gestopt was.
Medewerkers van Stedin hebben per verdieping en appartement gecontroleerd of het water weg was en of de stroom weer ingeschakeld kon worden. Rond 18:00 uur waren alle appartementen gecheckt en weer aangesloten op het stroomnet.
De flat 100Hoog waar een waterlekkage is op de hoogste verdiepingen
De flat 100Hoog waar een waterlekkage is op de hoogste verdiepingen © Rijnmond
Omdat in de flat veel ouderen wonen, hadden de hulpdiensten flink opgeschaald. Mensen die naar beneden wilden of juist omhoog werden desgewenst geholpen.

Jongen (17) uit Bergschenhoek die tbs'er hielp ontsnappen langer vast

De 17-jarige jongen uit Bergschenhoek die eind november hielp bij de ontsnapping van de tbs'er blijft nog een maand langer in voorarrest. Dat heeft de advocaat van de jongen aan Rijnmond laten weten. De zitting was achter gesloten deuren, omdat de verdachte minderjarig was.
Kendrick M. ontsnapte eind november tijdens begeleid verlof uit de Pompekliniek in Nijmegen. Met behulp van zijn vriendin en de minderjarige jongen reed hij naar Soest, waar hij twaalf keer met een vleesmes instak op zijn ex-vriendin. Volgens justitie greep de jongen niet in tijdens de mishandeling en is hij daarom medeplichtig.

Politie zoekt tiener voor neersteken vrouwen (29 en 31) in Hellevoetsluis

De twee slachtoffers van de steekpartij op het Kasteelpad in Hellevoetsluis maandagavond zijn een 29-jarige vrouw uit Rockanje en een 31-jarige vrouw uit Hellevoetsluis. De twee vrouwen kregen aan het begin van de avond ruzie met een groepje kinderen van een jaar of 14. Plotseling trok een van hen een mes en stak de twee vrouwen neer.
Het onderzoek naar de steekpartij is in volle gang. Er is nog niemand opgepakt. De politie in Hellevoetsluis zoekt een jongen rond de 11 of 12 jaar.
De twee slachtoffers waren goed aanspreekbaar en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Of ze nog in het ziekenhuis liggen, is niet duidelijk.

Explosie bij Grand Café De Dijk aan de Oostzeedijk

Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw opgeschrikt door een explosie. Grand Café De Dijk aan de Oostzeedijk in Kralingen was ditmaal het doelwit. De deur van het café raakte beschadigd bij de ontploffing.
's nachts was er al een klap te horen, maar kon de politie niet vinden waar die vandaan kwam. Pas in de ochtend meldde iemand zich bij de politie met het verhaal dat er een gat in een deur van de kroeg zat.
Toen agenten ter plaatse kwamen voor onderzoek bestond even het idee dat er nog een explosief lag. De weg werd daarom in beide richtingen afgesloten. Rond 10.00 uur is die weer vrijgegeven. Het sporenonderzoek bij de kroeg aan de Oostzeedijk gaat door in samenwerking met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

Woningbrand in de Ruilstraat in Rotterdam-West

In de Ruilstraat in Rotterdam-West heeft korte tijd brand gewoed in een woning. De brandweer rukte om 07:00 uur met grote spoed uit. Er kwamen flinke vlammen uit het raam van het hoekpand. De brand is inmiddels geblust.
Rijnmond-verslaggever Maikel Coomans was ter plaatse. Volgens hem waren er veel mensen op straat. Terwijl de brandweer en politie bezig waren met lintjes spannen om mensen op afstand te houden, kwam er ineens uit tegengestelde richting een bus van de RET hard aangereden. "Dat bleek een mevrouw te zijn die redelijk in shock was: haar woning stond in brand en haar kinderen waren nog binnen."
De kinderen zijn uit de woning gered en naar het ziekenhuis gebracht.

Brievenbus bij flatgebouw in Rubroek opgeblazen

In de Rotterdamse wijk Rubroek is gisteravond laat een brievenbus bij een flatgebouw opgeblazen. Volgens de politie gebeurde dat met vuurwerk. De klap was te horen rond kwart over tien aan de Generaal van der Heijdenstraat. Er raakte niemand gewond bij de explosie. Voor zover bekend is er nog niemand opgepakt.
Explosie aan de Generaal van der Heijdenstraat.
Explosie aan de Generaal van der Heijdenstraat. © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl