nieuws

Ambulance moet rit afbreken door boze weggebruiker

© Politie
Een boze weggebruiker heeft zondagmiddag een ambulance klem gereden op de Westzeedijk in Rotterdam. De ambulancechauffeur en meerijdende verpleger moesten daardoor hun spoedrit naar Marconiplein afbreken.
Het ambulancepersoneel voelde zich dusdanig gehinderd dat ze de politie met spoed om hulp vroegen. Een motoragent kwam de verplegende collega's helpen.

'Absolute gekkigheid'


Volgens een woordvoerder van de politie was in dit geval 'juridisch weinig te doen' aan deze 'absolute gekkigheid', maar is een zeer hartig woordje gesproken met 'de opgewonden bestuurder'. Waarom hij de ziekenwagen klem reed, is niet duidelijk.
"We vinden hier wel heel veel van, maar we hebben ons onderbuikgevoel aan de kant gezet. We zijn aan het werk en willen mensen helpen. Onze tijd besteden aan zulke gevallen, is onze tijd verdoen", zei de woordvoerder.

Verbaasd


Arjen Littooij, directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, hoopt wel dat de man vervolgd wordt. "Blijft me steeds verbazen dat het ontbreekt aan respect voor onze hulpverleners", zei hij op Twitter.
De ambulancemedewerkers wilden na het voorval snel weer aan het werk, benadrukt de politiewoordvoerder. Beide wagens waren niet voorzien van dashcam's. Deze camera's hadden anders de situatie vastgelegd.
De ambulance reed zonder sirenes en zwaailichten, maar het was wel degelijk een spoedgeval, vertelt de woordvoerder. Een andere ambulance heeft het overgenomen.